Afbeelding
Foto:

Expositie van cursisten van Fem Stamkart

kunst n Op dinsdag 25 april zal het een gezellige drukte te worden tijdens de koffieochtend in het Oegstgeester Dorpscentrum.

Om 11.00 uur zullen kunstenares en docente Fem Stamkart samen met Pieter Hellinga (Dorpscentrum Oegstgeest) de tentoonstelling openen waar werken hangen van cursisten die tijdens het seizoen 2016-2017 deel genomen hebben aan de teken- en schildercursus van Fem Stamkart.

De schilderijen die tijdens de expositie te bewonderen zijn, zijn gemaakt door de cursisten Charles Arps, Jellie de Bondt, Colette Dekkers, Marian Duivesteyn, Thea Ekker van der Pas, Constance van Gogh, John Hulscher, Anne Kortman, Ingrid van der Linden, Cootje Lunsingh-Tonkens, Bep Muller, Gerard Overgoor, Mark Rijnsburger, Carola Sibinga Mulder, Mies Snieder en Ton Toussaint.

Iedereen is van harte welkom om deze opening bij te wonen: Dinsdag 25 april om 11.00 uur in Dorpscentrum Oegstgeest (Lijtweg 9, Oegstgeest). Het Dorpscentrum zorgt voor een smakelijke verrassing.
Tot en met 19 mei kunnen bezoekers hier hun prachtige werkstukken komen bekijken tijdens de openingstijden.

Wie in het nieuwe seizoen wil deelnemen aan een teken/schildercursus op maandagmiddag of woensdagochtend in het Dorpscentrum kan zich al aanmelden via Fem Stamkart (071-5174973) of de Stichting Evenementen (071-5171540/www.st-evenementen.nl).


Wereld DNA dag in Corpus

leren n Op 25 april is het Wereld DNA dag en dit wordt gevierd in Corpus 'reis door de mens'! In Corpus ga je 'spelen' met je eigen DNA: je kunt je DNA uit je spuug isoleren en meenemen in een kettinkje, je gaat je stamboom tekenen, door middel van een puzzel leer je om je eigen DNA code af te lezen en dan is er natuurlijk nog veel meer! Het volledige programma is te bekijken op www.corpusexperience.nl/dnadag

De wetenschappers van LeveDNA! verzorgen deze dag vol leuke en leerzame workshops en interessante lezingen. Na de 'reis door de mens' starten de activiteiten van Wereld DNA dag op de tweede verdieping van het interactieve gedeelte 'mijn Corpus'. Via een rode loper kom je in de lounge van Corpus Congress Centre waar je mee kunt doen aan de DNA workshops en in de naast liggende breakoutzaal kun je elk half uur een andere lezing volgen. De lezingen en workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, uiteraard zijn mama's, papa's, oma's en opa's ook van harte welkom! Boek je 'reis door de mens' van tevoren via www.corpusexperience.nl en word op 25 april een DNA wetenschapper in de dop.