Afbeelding
Foto: Wil van Elk

Tika Kauffmann overleden

Kunst n De Oegstgeester kunstenaar Tika Kauffmann - van der Klugt (25-12-1955) is overleden op 10 april.

Tika was beeldend kunstenaar en als lid van de kunstenaarsvereniging Instock was zij vooral bekend door de inspirerende workshops die zij gaf aan kinderen tijdens de Open Atelierroutes. Zij was pedagogisch opgeleid en gaf onder andere workshops tekenen. Haar creativiteit uitte zij vooral met installaties, al dan niet gecombineerd met dansers en met een bijzondere kijk- en voelgehalte, het liefst aan zee en legde dat uitvoerig fotografisch vast. Tika legde veel symboliek in haar tijdelijk werk en kon hierover boeiend en enthousiast vertellen. (WvE)


Boekpresentatie 'De vader die terugkwam'

Ulrich n De Oegstgeestenaar Hans Ulrich, Uitgeverij Verbum en de Rijnlandse Boekhandel heten iedereen van harte uit om aanwezig te zijn bij de presentatie van zijn boek 'De vader die terugkwam'.

In 'De vader die terugkwam' verbindt Ulrich zijn Twents-Oostenrijkse familiegeschiedenis met de bloedige wereldgeschiedenis van de twintigste eeuw. Op zevenjarige leeftijd komt zijn Weense vader aan in Hengelo, eerst tijdelijk om op krachten te komen, maar later wordt hij geadopteerd. Hij zal niet meer uit Hengelo vertrekken. In de Tweede Wereldoorlog moet hij onderduiken om aan de Duitse dienstplicht te ontkomen. Op het jonge leven van Hans Ulrich heeft dit allemaal grote indruk gemaakt. Maar de vader kwam terug uit de onderduik.


Woensdag 26 april, 17.00 uur, vrij entree. Rijnlandse Boekhandel, Lange Voort 35, Oegstgeest
Het boek is te bestellen vanaf 26 april, ook bij de Rijnlandse Boekhandel.