De mannen van de sponsor Détom, initiatiefnemer Frans van Rijn en aspirant deelnemers. | Foto Wil van Elk
De mannen van de sponsor Détom, initiatiefnemer Frans van Rijn en aspirant deelnemers. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Nieuw: Bakfietsrace op Koningsdag

koningsdag n Voorafgaand aan de inmiddels bekende Dikke Bandenrace Oegstgeest is er dit jaar een Bakfietsenrace. Vaders en moeders kunnen meedoen met een bakfiets waarin hun dochtertje of zoontje is gezeten.

De bakfiets mag niet elektrisch aangedreven kunnen worden. De wedstrijden vinden plaats op het parcours van de Dikke Banden Race en bedraagt zo'n anderhalve kilometer. Het meisje of jongetje in de bak moet later geboren zijn dan 2011 en zal vanwege de veiligheid in een driepuntsgordel moeten zitten. Verplicht is dat het kind een helm draagt. Hier kan de organisatie eventueel voor zorgen. Zowel de eerste drie vaders als de eerste drie moeders en ook de winnende kinderen krijgen een prijs. De ouders mogen overigens geen wielerlicentie van de KNWU hebben. Ter plaatse bepaalt de wedstrijdleiding eventueel nadere regels. Inschrijven via de website van de Oranjevereniging onder de link 'programma 2017 Koningsdag'. De aanvang is 14.00 uur. Er kan tot uiterlijk 13.45 uur ter plaatse, dat is op de Hofdijck, worden ingeschreven.

Dikke Banden Race

Daarna volgt voor de dertiende keer alweer de Dikke Banden Race Oegstgeest. Dit gebeurt in samenwerking met De Leidse Ren- en Toervereniging Swift. Het zijn fietswedstrijdjes voor kinderen die geboren zijn in de periode 2005 tot en met 2010. Het rijden van een Dikke-Banden-Race is een prachtige mogelijkheid om met de wielersport kennis te maken. Dit kan op je eigen fiets, het mag alleen geen fiets zijn met een gekromd racestuur en de banden moeten dikker zijn dan 28 milimeter. Vandaar de naam Dikke Banden Race. De wedstrijden worden gehouden op een afgesloten parcours. Start en finish zijn bij het feestterrein aan de Hofdijck; het tracé verloopt vandaar via de Prinses Marijkelaan, Prinses Beatrixlaan, Terweeweg en Hofdijck.

Er wordt gereden in verschillende leeftijdscategorieën. De afstanden die moeten worden afgelegd zijn aangepast aan de leeftijd. In verband met de veiligheid is het verplicht een valhelm te dragen tijdens de races. Door de organisatie worden valhelmen ter beschikking gesteld. Meer informatie is beschikbaar en aanmelding is mogelijk via www.oranjeverenigingoegstgeest.nl en dan linken naar 'programma 2017 Koningsdag'.

Deelname aan beide wedstrijden is gratis. Beide bovenstaande wedstrijden worden mogelijk gemaakt door Détom Autospecialisten.


Ontwerp voor KPN-tuin hoopt schot in de zaak te brengen

omgeving n De tuin rondom het KPN-gebouw aan de Admiraal de Ruijterlaan is omwonenden al lange tijd een doorn in het oog, vanwege de verwaarloosde staat waarin deze verkeert.

Door Wim van Tuijl

Een aantal buurtbewoners heeft de handen ineengeslagen om tot initiatieven te komen om de tuin te verfraaien. De plaatselijke hovenier Sjoerd Wiegel is gevraagd een ontwerp te maken, waarin naast een algemeen stuk met kruiden, bloemen en struiken, en kleine moestuintjes, ook een plek is om elkaar te ontmoeten. Dit ontwerp zal ter goedkeuring worden aangeboden aan de KPN. Eerder kunnen de vrijwilligers niet beginnen. Alhoewel een enthousiast groepje vrijwilligers afgelopen zaterdag 7 april in de tuin is begonnen de distels met spitvorken te verwijderen, maar deze zaten zo vast dat ze na een uur hiermee gestopt zijn. Het was onbegonnen werk. Het wachten is nu op de goedkeuring van de KPN, waarna het stuk grond gefreesd moet worden en de vrijwilligers echt aan de slag kunnen.
De KPN-tuin, inmiddels omgedoopt tot Buurttuin De Zeeheld, kan nog steeds nieuwe vrijwilligers gebruiken.
Informatie bij Henne van Bemmel, e-mail: vanbe89@hetnet.nl of Anne van den Berg, e-mail: annevandenberg@hetnet.nl

De vrijwilligers van Buurttuin De Zeeheld met Sjoerd Wiegel bij het ontwerp.