Afbeelding
Foto:

Ruiken aan het raadslidmaatschap

politiek n Afgelopen dinsdagavond, 4 april, konden belangstellenden in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg even 'ruiken' aan het raadslidmaatschap.

Tekst/foto Willemien Timmers

Nu de gemeenteraadsverkiezingen minder dan een jaar weg zijn, is het het juiste moment om in de politiek geïnteresseerde burgers uitleg te geven over een eventueel lidmaatschap van de Oegstgeester gemeenteraad.

Ongeveer twintig geïnteresseerden (al dan niet lid van een politieke partij) kwamen naar het raadhuis om te horen, en mee te maken wat het betekent om raadslid te zijn. Negentien enthousiastelingen namen plaats achter de tafels om te debatteren over een fictieve kwestie: het dempen van de Klinkenbergerplas voor de aanleg van een festivalterrein. Onwennig, maar onverschrokken grepen de burgers, verdeeld over twee partijen, naar de microfoon om hun mening te geven en de ander te overtuigen.

Van alle Oegstgeester politieke partijen waren vertegenwoordigers aanwezig. Ook zij gingen in gesprek met deze belangstellenden, in de hoop dat zij in aanloop naar de verkiezingen vers bloed op de lijst, en daarna in de raad kunnen krijgen. Niet voor alle partijen is dat even makkelijk, zo bleek dinsdag.

Wie weet dat deze avond voor een aantal burgers dè aanzet was om actief te worden binnen een lokale politieke partij.


Het verhaal van de Gruffalo: Marnick Theater

theater n Een afschrikwekkend fantasiedier verzinnen en het ook nog in het echt tegenkomen. Dat kan alleen in een boek. Marnick Theater gaat het verhaal, samen met de aanwezige kinderen spelen op vrijdag 22 april in de bibliotheek van Oegstgeest.

Een klein muis wordt door vos, uil en slang uitgenodigd om te komen eten omdat ze hem allemaal zien als een lekker hapje. Muis weigert beleeft omdat hij bij vandaag bij de Gruffalo gaat eten. Vervolgens beschrijft hij hoe de Gruffalo eruit ziet waarna de dieren snel afdruipen. Maar dan loopt muis de Gruffalo in het echt tegen het lijf.

Dit populaire boek staat centraal bij de actie 'Ik wil een prentenboek', die startte op 7 april. Kinderen de allermooiste en leukste prentenboeken laten verzamelen, dat is het doel van 'Ik wil een prentenboek'. Prentenboeken dragen bij aan een betere geletterdheid van kinderen en zorgen voor een eerste stap op weg naar plezier in lezen en (bezit van) boeken.
De stichting 'Geef mij maar een boek' heeft voor deze eerste editie van 'Ik wil een prentenboek' de rechten van De Gruffalo verworven. Het prentenboek is na de voorstelling bij de boekhandel Grimbergen in de bibliotheek te verkrijgen voor slechts twee euro.
Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de VoorleesExpress. Het project dat de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en de taalomgeving thuis verrijkt.

Zaterdag 22 april om 11.30 uur
Vestiging Oegstgeest Lange Voort 2T 2341 KA Oegstgeest
kaarten zijn gratis verkrijgbaar via bibliotheekbollenstreek.nl


Basketballers U10 BVO kampioen

kampioenen n De basketballers van de U10 van Basketball Vereniging Oegstgeest zijn afgelopen zaterdag in hun uitwedstrijd in Delft kampioen geworden. Natuurlijk werd dat na afloop van de wedstrijd uitgebreid gevierd door spelers, coaches en ouders.

Afbeelding