Visspecialist Hugo van der Meij voor zijn zaak aan de Lange Voort. Hij hoopt dat zijn kibbeling tot beste van Nederland wordt verkozen. | Foto PR
Visspecialist Hugo van der Meij voor zijn zaak aan de Lange Voort. Hij hoopt dat zijn kibbeling tot beste van Nederland wordt verkozen. | Foto PR Foto: PR

Visgilde Hugo van der Meij gaat voor titel 'Lekkerste kibbeling van Nederland'

vis n Vanaf 7 april start de eerste editie van de landelijke wedstrijd genaamd Kibbeling Cup. Ook de winkel van Visgilde Hugo van der Meij doet mee.

Met deze wedstrijd hopen zij de titel 'Beste kibbeling van Nederland' te winnen en daar hebben zij de hulp van onze klanten bij nodig. Door de beoordelingen van hun kibbeling door hun klanten, kunnen zij kans maken op een provincietitel én deze landelijke titel.


Het doel van deze wedstrijd is om met het echt Nederlandse en meest verkochte visproduct kibbeling, de visspecialisten in Nederland met hun kennis en ambacht onder de aandacht te brengen. "Voor de consument is het leuk dat zij eens een beoordeling kunnen geven op een product dat ze regelmatig bij ons kopen. Daarnaast kunnen wij hiermee onszelf weer eens lokaal op de kaart zetten als het gaat om ons vakmanschap en de kennis over vis. Klanten kunnen bij ons altijd terecht voor een persoonlijk advies als het gaat het om onze visproducten en de bereidingswijzen. Om deze reden doen wij ook mee aan deze wedstrijd en hopen de landelijke titel te winnen," aldus Visgilde Hugo van der Meij. De selectie van de landelijke winnaar Kibbeling Cup 2017 vindt plaats in twee ronden; provinciewinnaars en de landelijke winnaar.

In de eerste ronde, van 7 april tot en met 12 mei, wordt de kibbeling door klanten beoordeeld en maakt Hugo van der Meij kans om provinciewinnaar te worden. Dit gebeurt online via www.kibbelingcup.nl. Op 22 mei worden de provinciewinnaars bekendgemaakt.
De tweede ronde vindt plaats tussen 28 augustus en 22 september. In deze periode gaat er een vakjury alle provinciewinnaars bezoeken en beoordelen. De winnaar van de Kibbeling Cup 2017 wordt vbekendgemaakt op 2 oktober tijdens de Visbeurs in Spakenburg.


Bowlingavond Autisamen een succes

ontmoeting n Autisamen organiseerde vorige week haar eerste jongerenavond (uit) voor jongeren tussen 11 en 18 jaar met autisme.

Voor jongeren met autisme is het niet zo gewoon om met elkaar leuke activiteiten te organiseren. Daarom heeft Autisamen bij wijze van proef een leuke activiteit voor ze georganiseerd. Op zaterdag 1 april hebben 23 jongeren uit de hele regio (Leiden, Katwijk, Oegstgeest, Sassenheim) een gezellig potje gebowld bij bowlingcentrum Menken.
Al een aantal jaar organiseert Autisamen activiteiten voor gezinnen en kinderen met Autisme. Daarbij merken ze dat vooral jongeren een groeiend enthousiasme hebben om activiteiten te ondernemen. Jongeren met autisme hebben net als gewone jongeren behoefte om iets met elkaar te ondernemen. Het ontbreken ervan kan bij de jongeren het gevoel van 'anders zijn' versterken. Bij reguliere activiteiten wordt echter zo veel sociale en planningsvaardigheden gevraagd, dat de jongeren al snel worden overvraagd.
Reden genoeg dus om eens een jongerenavond te organiseren en te zien hoeveel plezier de jongeren hieraan kunnen beleven. En dat bleek wel. De jongeren hebben het super naar hun zin gehad en hebben heel wat punten gescoord.

Tijdens de avond hebben de ouders op de achtergrond kunnen bijpraten. In september staat weer een jongerenavond op de planning. www.autisamen.nl