Martijn Kitzen: vernieuwende inzichten in moderne oorlogvoering. | Foto WT
Martijn Kitzen: vernieuwende inzichten in moderne oorlogvoering. | Foto WT Foto:

Lezing Martijn Kitzen

n 'Oorlog onder de mensen'

lezing n Historicus, politicoloog en oud-militair Martijn Kitzen geeft op donderdag 20 april een lezing in de Rijnlandse Boekhandel over zijn boek 'Oorlog onder de mensen'.

Wat hebben de oorlogen in Uruzgan (2006- 2010) en Atjeh (1873-1913) met elkaar te maken en wat leren ze ons over huidige en toekomstige conflicten?

'De sleutel tot succes ligt bij de leiders van de lokale bevolking'

Oegstgeestenaar en voormalig militair Martijn Kitzen deed onderzoek naar de manier waarop Nederlandse soldaten probeerden vat te krijgen op opstandelingen in verdeelde samenlevingen.
Hij concludeert dat de sleutel tot succes bij de leiders van de lokale bevolking ligt.

moderne oorlogsvoering

Door zijn wetenschappelijke kennis te combineren met zijn persoonlijke ervaringen en observaties in Uruzgan komt hij in zijn 'fascinerende boek' (Vrij Nederland) met vernieuwende inzichten over moderne oorlogvoering.
Ook gaat Kitzen in op het verschil tussen politieke en militaire werkelijkheid en daarmee is 'Oorlog onder de Mensen' een aanrader 'voor wie wil weten wat er écht gebeurde, daar in Uruzgan' (Volkskrant).


Op donderdag 20 april vertelt hij belangstellenden, aan de hand van beelden, veel meer over dit bijzondere boek en zijn persoonlijke ervaringen.

Datum: donderdag 20 april
Plaats: Rijnlandse Boekhandel
Tijd: 20.00 uur - Toegang: 5 euro