Argo Porte en Ka Lun Ip verrasten de gasten met heerlijke wijnen en bijpassende gerechten. | Foto Willemien Timmers
Argo Porte en Ka Lun Ip verrasten de gasten met heerlijke wijnen en bijpassende gerechten. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Wijn- en spijsavond China House

genieten n China House organiseerde op woensdag 29 maart een bijzondere wijn- en spijsavond. Eigenaar en vinoloog Ka Lun Ip had voor zijn 29 gasten prachtige gerechten bereid, die prachtig combineerden met de acht bijzondere wijnen die er bij geschonken werden.

Door Willemien Timmers

De aanwezige gasten lieten zich verwennen met onder andere gebakken black tiger garnalen, lamellen van gestoomde zeewolf, Serranoham en gedroogde shiitake, en roergebakken ossenhaas in oesterjus.

Terwijl Ka Lun Ip in de keuken stond, kregen de gasten een toelichting op de bij de gerechten geserveerde wijnen door vinoloog Argo Porte. Enthousiast vertelde hij dat iedere wijn anders reageert op verschillende gerechten. "Wijn is emotie. Als de gasten de wijn bij het eten proeven, leren ze anders dineren."
Bijzonder onderdeel van de avond was het schenken van drie verschillende Cava's (Spaanse mousserende wijn) van uiteenlopende leeftijden bij de gerechten. "Heerlijk om dat mensen te laten ervaren," aldus gastheer Ka Lun Ip. "Voor een chef-kok is het een heel gepuzzel om mooie gerechten te maken die in balans zijn, en ook nog bij de wijn passen. Soms zoek je er dan een andere wijn bij, en soms duik ik in het oude receptenboek van mijn ouders. Het heeft me heel wat hoofdbrekens gekost om bij drie mousserende wijnen, passende gerechten te vinden. Maar het is mij gelukt."

Bij China House aan de Ommevoort kunnen gasten overigens altijd genieten van tien verschillende wijnen per glas, en de gastheer is altijd bereid om goede wijntips te geven.


Historische editie Varsity met Karien

roeien n De komende editie van de Varsity is een historische: na 133 jaar is voor het eerst het hoofdnummer de Dames Vier uitgeschreven.

Namens de Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus zullen slagvrouw Karien Robbers (uit Oegstgeest, geheel rechts op de foto), Kirsten Wielaard, Veronique Meester en Olympisch kampioene Ilse Paulis aan de start verschijnen. De Dames Vier wordt verroeid in een vier zonder over twee kilometer. Nereus doet hiermee een gooi naar het allereerste Dames Varsity Goud. Boeg Ilse Paulis: "De baai in Rio de Janeiro was een goede generale repetitie voor deze wedstrijd."

De 'Oude Vier' van Nereus roeit dit jaar in een nieuwe opstelling waar de grote toppers ruimte hebben gegeven aan jongens uit de verenigingsacht die de eerste World Cup zullen gaan starten.

Freek Robbers (slagman), Lex van den Herik, Abe Wiersma en Mick Makker met stuurvrouwe Dieuwke Fetter verdedigen onder leiding van Diederik Simon de 41 overwinningen van Nereus.


Opa en Omaclub OGC maken G-biljarttoernooi mogelijk

biljart n Zondag 2 april vond het 'over rood' koppeltoernooi van de G-biljartclub '1 en nog 5' plaats.

Dit jaarlijkse toernooi kon extra groots worden aangepakt door een bijdrage van de Opaclub en de Omaclub van de Oegstgeester Golfclub. Is het toernooi anders noodzakelijkerwijs beperkt tot een avond, ditmaal was het, omdat er een hele dag voor kon worden uitgetrokken, minder gespannen. Er werden er goede prestaties op het groene laken gelegd. De kampioenen waren Angenita den Elzen van '1 en nog 5' met de aan haar gekoppelde speler Ruud. Zij ontvingen uit handen Van Jos Schuurhuizen van de Omaclub en van Wim den Hollander van de Opaclub de eerste prijs, een goed gevulde mand met producten van Kaasboerderij Pennings uit Warmond. Voor hun bijdrage werden de prijsuitreikers bedankt door Sandra Harteveld.

Angenita den Elzen en haar Ruud ontvingen prijzen.
Afbeelding