De jongens van JO11-1 van Vv Oegstgeest gaan uit hun dak na het behalen van het kampioenschap.
De jongens van JO11-1 van Vv Oegstgeest gaan uit hun dak na het behalen van het kampioenschap. Foto: PR

JO11-1 kampioen 2016-2017

voetbal n Na een goede bekerronde waarin een derde plaats werd behaald, moest de VVO JO1101 in de derde klasse hun competitie gaan spelen.

Onder de bezielende leiding van Chris Vink en Paul Verra werd in nieuwe shirts, dankzij shirtsponsor Verra Real Estate, begonnen aan de race met maar één opdracht; kampioen worden.
Het leuke team waarin iedereen elkaar prima aanvult en dat een hechte vriendengroep is geworden, heeft deze opdracht zeer goed uitgevoerd en er werd geen wedstrijd meer verloren.
Op zaterdag 25 maart kon de JO-11-1 zich al kampioen noemen omdat ze niet meer in te halen zijn door de concurrenten.
Van harte gefeliciteerd!


Pecos weert zich dapper

tafeltennis n De 4-6 nederlaag tegen koploper Hercules was misschien wel Pecos' beste uitslag van het seizoen. Met de eerste zege in het dubbelspel als extra lichtpuntje.

Veel staat er niet meer op het spel voor de Oegstgeester tafeltennissers. Ze worden waarschijnlijk laatste in de eerste divisie poule, maar dat is een afgang zonder gevolgen, want degraderen kan niet. Volgend jaar komen ze gewoon op hetzelfde niveau uit en zijn dan op papier toch weer een van de kanshebbers.
Dat bleek wel afgelopen zaterdag, want zelfs met Jop van der Wiel nog steeds hopeloos uit vorm werden koploper Hercules vier punten afgesnoept. Vooral Tony Nader deed van zich spreken, door eerst Jelle Bosman met 3-1 te kloppen en vervolgens oud-Pecosser Jurgen Pastoors diens tweede nederlaag van het seizoen toe te brengen. Tussendoor wist hij samen met Jop van der Wiel nog wel het dubbelspel uit het vuur te slepen, met 13-11 in de vijfde game. Voor de tegenstander ging het in de Thorn Tafeltennishal nog wel ergens om: de veteranen uit de Achterhoek hopen naar de eredivisie te promoveren. Ze worden daarbij op de hielen gezeten door het veel jongere trio van Scyedam, dat een week eerder Pecos nog met 9-1 versloeg.
Dat Youri Soons weer een puntje mee pakte, een afgetekende zege (14-12, 11-2, 11-6) op Jelle Bosman zelfs, kan aan het eind van de rit een belangrijk punt in de kampioensrace blijken. Voor Pecos was het de bevestiging dat het team eigenlijk met de besten mee moet kunnen. Komende zaterdag bijvoorbeeld in de uitwedstrijd Avanti-uit, een team dat ook vooraf een van de favorieten was maar zich tot nu toe door de competitie ploetert.