Een mooi moment als het gehele team van We Run 4 All aankomt in Rotterdam. | Eigen foto
Een mooi moment als het gehele team van We Run 4 All aankomt in Rotterdam. | Eigen foto Foto: Eigen foto

We Run 4 All doet mee aan de 26e Roparun

Roparun n De Oegstgeester groep We Run 4 All – team 236 – doet met Pinksteren weer mee met de Roparun, een van de langste estafette hardloopwedstrijden ter wereld.

De estafetteloop van 520 kilometer, begint in Parijs en eindigt op de Tweede Pinksterdag in Rotterdam, wordt voor de 26e keer gehouden. Het doel van dit grote evenement is zoveel mogelijk geld te verzamelen om de kwaliteit van leven van mensen met kanker te verbeteren. Vorig jaar haalden de teamleden van We Run 4 All ruim vijftienhonderd euro op en dit fantastische bedrag hopen ze te evenaren.

We Run 4 All heeft ook dit jaar weer enthousiaste vrijwilligers bij elkaar gekregen die zich voorbereiden op de Roparun. Er komt best veel bij kijken. Naast de acht lopers bestaat de groep uit begeleidende fietsers, chauffeurs, masseurs, koks, tentenbouwers en coördinators. Totaal ongeveer 25 leden.

collecte

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen. Zoals de 5 mei vrijmarkt waar allerlei spullen worden verkocht. Later in mei organiseren Voetbalverenigingen UDO en VV Oegstgeest samen met We Run 4 All weer een sponsorloop om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor de Stichting Roparun. Ze beginnen vanaf maandag 17 april met collecteren tijdens de PaasHaaswijkloop. Op dinsdag staan er leden van 'WeRun4All' op en rond het marktterrein aan de Lijtweg en op vrijdag en zaterdag wordt er gecollecteerd in en rond de winkelcentra van de Lange Voort en Kempenaerstraat.

sponsoren

Particulieren kunnen bijdragen aan de Roparun, hoe dat kan staat op de website www.WeRun4All.nl. Ook bedrijven kunnen sponsoren – het teamshirt heeft nog ruimte voor sponsornamen – door de kosten van de teambusjes of drinken of voedsel tijdens de loop te sponsoren. WeRun4All is een stichting met een ANBI-status. Dat betekent dat een bijdrage aan de stichting aftrekbaar kan zijn voor de belasting. Sponsors steunen met hun bijdrage het Oegstgeester Roparunteam dat in 43 uur tijd tijdens het Pinksterweekend een sportieve tegenprestatie neerzet. Daar wil iedereen natuurlijk een steentje aan bijdragen. Stuur een bericht via info@werun4all.nl en het team neemt snel contact op.


Varend voetveer geen 1 aprilgrap

Warmond/Leiden n Vorige week werd aangekondigd dat het antieke voetveer De heere Schouten op zaterdag 1 april weer in de vaart zou worden genomen. Deze aankondiging werd door velen aangemerkt als een geslaagde 1 aprilgrap. Niets is echter minder waar: het vaarseizoen over 't Joppe is écht begonnen.

Het in 1908 vervaardigde voetveer De heere Schouten brengt natuurliefhebbers van en naar de Zwanburgerpolder. Dankzij de milde winter hebben tal van vogels daar al hun nesten ingericht. Je kan op twee plaatsen aan boord gaan van het antieke salonbootje. Dat kan in Warmond bij de hoofdsteiger op het recreatie-eiland Koudenhoorn. Ook kan je aan boord gaan op de Tengnagel, het eiland dat te bereiken is vanuit de Leidse Merenwijk. De prijs voor de vaartocht bedraagt twee euro; kinderen t/m zeven jaar gaan gratis mee.
Het door vrijwilligers bediende voetveer vaart in april elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10 en 16.30 uur; vanaf mei ook woensdag.