De twee clubs kunnen het goed met elkaar vinden. | Foto Lichtenbeldfoto.nl
De twee clubs kunnen het goed met elkaar vinden. | Foto Lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

VV Oegstgeest wint derby tegen UDO

voetbal n Zaterdag werd de derby VV Oegstgeest - UDO gespeeld. Oegstgeest had in deze wedstrijd wat recht te zetten, in de laatste drie duels had Oegstgeest acht punten verloren in de race om het kampioenschap. Om bij te blijven in de bovenste regionen moest er zaterdag gewonnen worden. Het werd een makkelijke overwinning voor Oegstgeest met ruime cijfers.

Het terras stond helemaal vol met aanhangers van v.v. Oegstgeest en v.v. UDO. Het zijn natuurlijk buren en zeker geen onbekenden van elkaar. Dus aan gezelligheid geen gebrek.

Er werd een voorwedstrijd gespeeld door F-teams van Oegstgeest en UDO. Later gingen de elftallen het veld op onder begeleiding van de spelertjes van deze F-teams. Voor het talrijke publiek dat op deze Oegstgeester derby afgekomen was, liet Oegstgeest direct zien wat voor hen de bedoelding was deze middag. In de tweede minuut stond er al 1 – 0 op het scorebord. Uit een voorzet van Adil Harfaoui passeerde Rens van klaveren UDO-keeper Huub van der Maat. Tien minuten later was het weer Van Klaveren die scoorde, nu met een afstandsschot: 2 – 0. Oegstgeest was de bovenliggende partij en UDO wist weinig kansen te creëren. Oegstgeest ging in de eerste helft door met scoren, Danny Wenink zette de 3 – 0 en 4 – 0 op zijn naam. Zo ging Oegstgeest de rust in met een riante voorsprong.

Na de rust deed UDO direct iets terug en wist de achterstand uit een corner terug te brengen naar 4 – 1. Mario Gianfiglio die voor het eerst dit seizoen in de basis stond bracht de voorsprong van Oegstgeest al snel naar 5 – 1. Hierna was de wedstrijd wel gespeeld, UDO kreeg geen kansen meer en Oegstgeest schakelde een tandje terug. In de laatste minuut bepaalde Steven Apcar de eindstand op 6 – 1.

Jammer dat UDO de opgaande lijn die het onder trainerschap van Nikivor van Rijn de laatste wedstrijden liet zien, niet kon doortrekken. Er leek geen schim van het elftal over. Ze hopen de lijn in de overgebleven wedstrijden weer te kunnen oppakken.

De directe concurrenten van Oegstgeest voor het kampioenschap, Van Nispen en Blauw-Zwart wonnen beide ook hun wedstrijd, zodat aan de kop van de ranglijst niets verandert en Oegstgeest op de derde plaats blijft staan met 3 punten achterstand op nummer één, Van Nispen.

Na de wedstrijd was het nog lang gezellig in de kantine en op het terras met de spelers en supporters van Oegstgeest en UDO. Vooruitlopend op de fusie laat de goede onderlinge sfeer zien dat de clubs uitstekend bij elkaar passen. Nu de politiek nog.

Zaterdag speelt Oegstgeest de uitwedstrijd tegen LVV Football Factory uit Leiden. UDO speelt thuis tegen KSD Marine.

Fiks verliest grip op wedstrijd

korfbal n De tweede helft van het veldseizoen is voor Fiks met een dissonant verlopen. De thuiswedstrijd tegen het Friese De Hoeve, de nummer voorlaatst van de ranglijst, begon goed maar kende een dramatisch verloop.

Aan het eind stond er 16-19 op het scorebord.
Het begon voortvarend. Na een snelle 0-1 achterstand, bogen Jan Anholts, Dominic van Welzen en Roy Vreeken (2 strafworpen) de stand om in een hoopgevende 5-1 voorsprong. Fiks speelde bewegelijk en had vaart in de aanvalsacties. Bovendien werd er scherp verdedigd. Enig minpuntje was dat Fiks vergat de voorsprong te vergroten. Dit hield de tegenstander in de wedstrijd en kon Fiks niet een beslissende demarrage nemen. De Hoeve liep in tot 8-6, waarna Kevin voor een 9-6 ruststand tekende. De tweede rondgang verliep aanvankelijk hoopvol. Roy Vreeken, Ilse Hazekamp en Dominic van Welzen brachten hun team op 12-7. Fiks hield de voorsprong in stand en zou die tot de 50e minuut vasthouden. Steeds als De Hoeve tegen scoorde was er treffend antwoord. Tot de 15-11 van Roy Vreeken. Daarna was de koelbloedigheid in de afronding 17 minuten weg. "Met name in die fase hadden we veel te veel kansen nodig om te scoren. Als je zo lange tijd niet het doel weet te vinden, dan roep je de problemen over je af", mijmerde Fikstrainer Rick Nell. Vooral het tweede aanvalsvak kon de scorende scherpte niet meer vinden. De wedstrijd was een kopie van die van de zaalontmoeting tegen Sporting Trigon. Ook toen stond Fiks riant voor, maar verloor uiteindelijk na een langdurige scoringsloze periode. Conclusie: een kwartier niet scoren op dit niveau is dodelijk voor winstaspiraties. De Hoeve profiteerde en schudde alle schroom van zich af. De 15-11 veranderde in een 15-17 achterstand. Roy Vreeken doorbrak de negatieve spiraal, maar na een directe tegentreffer was de ambitie voor een positief resultaat verdwenen.
Fiks 2 stuntte en veroverde in de reserve eerste klasse de koppositie. Het won zelf met grote cijfers: 25-14 van Deetos/Snel 3.

Zeer geconcentreerd verdedigt Jan Anholts zijn directe tegenstander.