Veertig deelnemers genoten van een (door veel vaste vrijwilligers) totaal verzorgde dag klaverjassen in De Kratong. Autorijschool Belinda verzorgde al het eten. | Foto Willemien Timmers
Veertig deelnemers genoten van een (door veel vaste vrijwilligers) totaal verzorgde dag klaverjassen in De Kratong. Autorijschool Belinda verzorgde al het eten. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Klaverjas-marathon

kaarten n Op zaterdag 1 april vond in buurthuis de Kratong in Buitenlust voor de twintigste maal de klaverjasmarathon plaats. Deze editie kende maar liefst veertig deelnemers, dus twintig paren.

Om tien uur 's morgens werd met klaverjassen begonnen en men ging, onderbroken door een heerlijke lunch en een smakelijk diner, door tot tien uur 's avonds.

De dag vloog voorbij, en om 22.00 uur konden de punten met behulp van de computer en Gerard van Delft worden geteld. Uitslag bij 'Verplicht gaan': 1. Anja v.d. Geest 2. An v.d. Voort 3. Ton de Roode. Uitslag bij Koppelkaarten: 1. Gerrit Boere en Piet Laterveer 2. David Schrikkema en Nel de Zwart 3. Huig en Wil van der Oever. De totale winnaar van deze dag die 23542 punten bij elkaar wist te kaarten was Piet Laterveer, die de grote wisseltrofee een jaar lang mee naar huis mag nemen. De dag werd besloten met een loterij met prachtige prijzen, en een dankwoord aan iedereen die meehielp.