Biesmeijer vertelt over de meer dan 300 verschillende soorten bijen en het herkennen van de verschillende soorten. | Foto PR
Biesmeijer vertelt over de meer dan 300 verschillende soorten bijen en het herkennen van de verschillende soorten. | Foto PR Foto:

Boeiende lezing over de bij

duurzaam n Eind maart was Koos Biesmeijer te gast in het duurzaamheidscafé van duurzaam dorp Oegstgeest. Hij vertelde over het belang van de bij voor onze voedselvoorziening en de biodiversiteit. Het duurzaamheidscafé werd dit keer gehouden in een huiselijke sfeer bij Brasserie Streeder.

Koos Biesmeijer, directeur van Naturalis, hield een interessante lezing met verrassende nieuwe feiten. Dirk Jan Binnendijk, imker, vulde zijn verhaal aan met zijn ervaring in onze regio met het houden van bijen. Alle aanwezigen konden zich laten informeren wat te doen om de bij een plek te geven in ons dorp. Niet alleen door Biesmeijer en Binnendijk, maar ook door andere aanwezige organisaties waaronder de Groene Cirkel, het MEC, de KPN-tuin, Vrij Groen en de Oegstgeester imkervereniging. Tips voor bij-vriendelijke planten zullen in de nieuwsbrief van Duurzaam Dorp Oegstgeest worden genoemd (aanmelden duurzaamdorpoegstgeest@gmail.com).