Logopedistes Eveline Leeuwenburg-Grijseels, Ryanne Hoek en Astrid Verheule. | Foto Willemien Timmers
Logopedistes Eveline Leeuwenburg-Grijseels, Ryanne Hoek en Astrid Verheule. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Frisse wind door Groepspraktijk voor Logopedie Oegstgeest

gezondheid n Binnen de Groepspraktijk voor Logopedie Oegstgeest is sinds vorig jaar een nieuw gezicht te zien. Ryanne Hoek is de praktijk, die al meer dan dertig jaar succesvol wordt gerund door Eveline Leeuwenburg-Grijseels en Astrid Verheule, komen versterken.

Na eerst een half jaar als 'collega' te hebben gewerkt, is Hoek deze maand praktijkhouder geworden van Logopedie Oegstgeest. De twee andere logopedistes zijn enthousiast: "We draaien nu met zijn drieën de praktijk, en over een paar jaar kunnen wij het dan geleidelijk aan wat rustiger aan gaan doen."

De logopedistes van de allround praktijk aan de Narcissenlaan hebben altijd een voorkeur gehad voor 'bijzondere kinderen en volwassenen'. "We waren op zoek waren naar een derde logopedist, en Ryanne paste prima in ons plaatje. Het klikte meteen. Ze is echt een aanwinst voor onze praktijk, ook doordat ze bekend is met de nieuwste methodes en technieken. Door haar waait er een frisse wind door de praktijk." De nieuwe praktijkhoudster heeft zich gespecialiseerd in verkeerd gebruik van de stem. "Ik zie veel hese mensen, zoals bijvoorbeeld zangers, of mensen met knobbeltjes op hun stembanden. Leuk om mensen te leren hun stem weer goed te gebruiken, en zo van hun klachten af te komen."
Het valt de drie dames op dat veel volwassenen de mogelijkheid om een logopedist te bezoeken nog al eens links laten liggen. "Dat is echt zonde. De meeste behandelingen worden vergoed door de verzekeraars, als er een verwijzing vanuit de huisarts is."
Daarentegen worden (kleine) kinderen met (pre)logopedische problemen wel snel doorgestuurd. "We zien veel kinderen met taal-en/of spraakproblemen, maar ook baby's en zeer jonge kinderen die door verschillende oorzaken problemen of een achterstand hebben in de ontwikkeling van het eten en drinken." Ook mensen met spraak-, taal- eet- en drinkproblematiek met een neurologische oorzaak, zoals een beroerte, kunnen bij ons terecht.
Veel zal Hoek niet aan de praktijk veranderen. "We zullen dezelfde zorg blijven leveren; de praktijk heeft zijn charmes zoals zij is en we kunnen over de volle breedte kinderen en volwassenen helpen. Het lijkt me wel een uitdaging om in de komende jaren meer Oegstgeestenaren met stemproblemen, bijvoorbeeld hese onderwijzers, in onze praktijk te hebben. Dat soort klachten zijn prima te behandelen!"

Groepspraktijk voor Logopedie Oegstgeest
Narcissenlaan 1, Oegstgeest
www.logopedie-oegstgeest.nl


Bandavond FBL in Leiden

muziek n 'Let's Go Crazy' is het thema van de jaarlijkse bandavond van de Drumfanfare FBL. Dit thema is niet zomaar gekozen. De datum waarop dit jaarlijkse concert voor alle muziekliefhebbers plaatsvindt is namelijk zaterdag 1 april. De dag waarop we allerlei grapjes uithalen. Ook FBL heeft er voor gekozen om in haar muzikale programma een aantal gekke en onverwachte elementen op te nemen.

De bandavond op 1 april vindt plaats in de grote zaal van het Leids Volkshuis (BplusC) aan de Apothekersdijk 33A en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.