Troubadours
Troubadours Foto: Carla Matthee

Liefdesconcert Troubadours

muziek n De Troubadours zijn bijna klaar voor hun Liefdesconcert op 19 en 20 mei.

Zingen is natuurlijk heel leuk, maar nog spannender wordt het als je het kunt delen met anderen. Daar moet wel wat voor gedaan worden, maar dat vinden de koorleden geen probleem. Lol en hard werken gaan bij zingen prima samen, zeker als het koor daarbij goed begeleid wordt, wat wel is toevertrouwd aan dirigent Erik van Balen. En in de extra zondag-repetities weten de solisten en musici door hun professionele ervaring het koor tot grotere hoogten te tillen.
Liefdesliederen zijn het thema dit jaar, uit alle tijden; te beginnen bij Joost van den Vondel, en via de klassiekers uit de 18e en 19e eeuw (o.a. Wagner, Haydn, Elgar, Verdi, Glück) naar de vorige eeuw met zeer bekende liedjes uit musicals, blues en popmuziek. Lisa Houben (sopraan) en Edwin van Gelder (tenor) zingen een aantal prachtige duetten die je hart doen smelten.

Het concert is op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei, aanvang 20.15 uur, Regenboogkerk Oegstgeest.
Kaarten à 20 euro zijn aan de zaal te koop of te bestellen via mail bij Mia Klünnen- de Leeuw, miadeleeuw009@gmail.com of telefonisch bij Hans Honsbeek 071-5212365. Zie ook website www.detroubadours.com

Op de foto Lisa Houben en Edwin van Gelder. | Foto Carla Matthee


Drakenzaal gereed

cultuur n De Drakenzaal in kasteel Oud-Poelgeest kreeg deze maand opnieuw geweven gordijnen. Daarmee is de zaal nu echt compleet opgeleverd.

Dit meldt het Cultuurfonds Oegstgeest (CFO) in haar nieuwsbrief. De restauratie van de Drakenzaal is door CFO ondersteund. Een deel van de wandbespanning en ook de gordijnen moesten, naar het oorspronkelijk voorbeeld, in een tweede fase opnieuw geweven worden, in Gainsborough, Engeland. Architect Flip Robers en het CFO zijn er blij mee.

Foto: Jetteke Bolten

Afbeelding