De meisjes speelden onderling een partijtje funhockey bij LOHC. | Foto PR
De meisjes speelden onderling een partijtje funhockey bij LOHC. | Foto PR Foto: PR

MD10 LOHC organiseert mooie dag voor vluchtelingenmeisjes

sport n Het begon als een actie om de titel "team van het jaar" van hockeyclub LOHC te veroveren, maar al snel werd duidelijk dat de meisjes van MD10 vooral een mooie en bijzondere dag wilden beleven met meisjes die een hele andere achtergrond dan zij hebben: meisjes die hun vaderland hebben moeten ontvluchten.

Via een enthousiaste vrijwilliger van Vluchtelingenwerk Oegstgeest is MD10 in contact gekomen met twaalf meisjes in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, afkomstig uit Syrië en Irak. In een brief, geschreven in zowel het Nederlands als Arabisch, zijn de meisjes uitgenodigd om een partijtje funhockey, oftewel knotshockey, te spelen, cakejes te versieren en geschminkt te worden. Op zondag 26 maart verzamelde iedereen zich om kwart voor tien in het Glazen Huis van LOHC en startte het programma met een kennismakingsspel. In totaal 25 meisjes zaten in een kring, rolden een bal waarop vragen waren geschreven naar elkaar, en kwamen erachter dat meisjes van over de hele wereld van sporten, dansen en huisdieren houden. Na de kennismaking was het tijd voor knotshockey. Eerst wat oefeningen in de lentezon, en vervolgens een toernooitje met een heuse prijsuitreiking, waarbij de gasten zelf-gekleide medailles kregen uitgereikt.

De enthousiaste vrijwilligers van LOHC hadden voor de lunch de tosti's en kaassoufflés klaargezet, en MD10 had in aanvulling daarop nog Turks brood en hummus meegenomen. Tot slot werden de tafels waaraan de meisjes zaten omgetoverd tot een professioneel lijkende patisserie: tafels vol fondant, marsepein, strooisels, glazuur en vooral heel veel zelf gebakken cakejes. Gedurende ruim een half uur zaten de meisjes in opperste concentratie vormpjes uit te steken en hun cakejes zó mooi te versieren, dat ze niet hadden misstaan in de Cupcakecup. Tot slot konden de meisjes zich ook nog laten schminken.


PaasHaaswijkloop maandag 17 april

n Het leukste loopje van de lente

hardlopen n Voor de 42ste keer wordt in Haaswijk de Paashaaswijkloop georganiseerd. Op maandag 17 april is het Tweede Paasdag en zal het startschot klinken van deze inmiddels traditionele loop ofwel 'het leukste loopje van de lente'.

Traditiegetrouw organiseert de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel deze prestatieloop voor jong en oud samen met de Loopgroep Oegstgeest. Deze samenwerking staat garant voor enthousiasme en professionaliteit.

De goed op elkaar ingespeelde organisatie hoopt voor ieder wat te bieden. Voor de kinderen is er de kinderloop en de groteren kunnen kiezen uit verschillende afstanden. Het Roparun-team WeRun4All verzorgt dit jaar weer een garderobe waar de lopers tegen een kleine vergoeding (voor het goede doel) hun kleding in bewaring kunnen geven. Tevens verkoopt het team dranken (koffie, thee, frisdrank, limonade) en kleine versnaperingen. Voor de kinderen is er een loterij. Bij de start ontvangen zij hun lotnummer, en na de kinderloop worden de winnende lotnummers bekend gemaakt. Bij droog weer is er ook dit jaar voor de kinderen tot 10 jaar een springkussen.

De organisatie heeft de route niet gewijzigd. Deze leidt over een parcours met weinig of geen verkeer door de wijken Haaswijk en de Morsebel met het bekende rondje rond de Klinkenbergerplas.
Alle lopers krijgen een startnummer, er is een warming-up op muziek, er zijn omkleedfaciliteiten, drinkpost(en), prijzen en een herinnering.

Er kan worden gekozen uit drie afstanden, te weten 5, 10 en 15 kilometer. Voor de kleinsten is er de 2 kilometerloop. Voor de start is er een heuse warming-up die begint om 11.15 uur. De start voor de kleinsten en hun ouders (2 km) zal om 11.30 uur zijn. Om 12.00 uur is de centrale warming-up voor de afstanden 5, 10 en 15 kilometer. De start voor de deze afstanden is om 12.15 uur.

Het is mogelijk vooraf in te schrijven via de website www.paashaaswijkloop.nl. Ook kan men zich op de dag zelf tussen 10.30 uur en 11.45 uur inschrijven in de tent in het Mien Ruyspark (bij slecht weer in de gymzaal van OBS de Springplank in de Jan Wolkerslaan).

Deelname Kinderloop: kinderen leden € 1,00, kinderen niet-leden € 3,00. Deelname 5, 10 en 15 km: leden van de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel en van de Loopgroep Oegstgeest betalen € 2,00, niet-leden betalen € 6,00.
Deze loop wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Van Nieuwland Tuinen, Runnersworld Leiden en Roparun team 236 WeRun4All. www.paashaaswijkloop.nl. Tel. (071) 5153148 / 06 44330722.