Foto Fred Verkuil
Foto Fred Verkuil Foto: Fred Verkuil

UDO Ukkies trainen weer lekker buiten

Voetbal n De Ukkies van UDO trainen sinds 1 maart weer buiten op het gras. In de winter hebben zo'n veertig Ukkies van UDO binnen in de zaal getraind, hierdoor is het balgevoel weer een stuk verbeterd maar uiteindelijk gaat de voorkeur van de Ukkies toch uit naar een lekker balletje trappen in de buitenlucht.

Afgelopen zaterdag was een perfecte voetbal dag; een strakblauwe lucht en niet te warm om lekker buiten te trainen voor de Ukkies van Wout de Graaf. Gezien het aantal aanwezige Ukkies dachten de ouders en kinderen er niet anders over, twee groepen van bijna ieder twintig kinderen die een balletje kwamen trappen. De komende maanden gaat de training van de Ukkies nog wel even door, met als hoogtepunt voor de oudste Ukkies een echt voetbaltoernooi en natuurlijk voor alle Ukkies het UDO Mieniekamp met Hemelvaart.

Bij UDO mag er met 4½ jaar begonnen worden met voetballen. Tot de jongens en meisjes zo'n 6 jaar zijn, kunnen ze op zaterdagmorgen bij UDO komen kijken naar de training en als ze willen kunnen ze ook meedoen. Er worden allerlei spellen met de bal gedaan en er wordt geleerd hoe je tegen een bal moet schoppen, hoe je doelpunten moet maken en hoe je met elkaar over kunt spelen.
De Ukkies van 4½ tot zo'n 5 ½ jaar trainen de komende zaterdagen van 10.00 tot 11.00 uur. De Ukkies vanaf ongeveer 5½ jaar trainen van 11.00 tot 12.00 uur. Aanmelden voor zo'n training hoeft niet, de kinderen kunnen gewoon mee komen doen. Als de kinderen nog geen voetbalschoenen hebben is dat meestal geen probleem, UDO heeft meestal wel voetbalschoentjes liggen om mee te oefenen.
Kinderen die rond de 6 jaar zijn, stromen uiteindelijk in bij het echte pupillenvoetbal (O(nder)9). Dat gebeurt op twee momenten in het jaar, rondom augustus en rondom de winterstop. Pas als de kinderen in de O9 gaan voetballen wordt er contributie betaald. De Ukkies mogen zolang ze Ukkie zijn vrij van contributie voetballen en meedoen aan alle activiteiten die voor de UDO-jeugd worden georganiseerd.

Contributievrij een balletje trappen

Voor de ouders is er gedurende het trainingsuur informatie over UDO te krijgen. Vraag hiervoor naar Ron de Roode of stuur een mail (r.de.roode@ziggo.nl). Voor meer informatie: www.vvudo.nl.