Marian Hoffer wil kunst onder de aandacht brengen. | Foto PR
Marian Hoffer wil kunst onder de aandacht brengen. | Foto PR Foto:

Platform Kunst, Cultuur & Erfgoed X

ontmoeting n Het Platform voor Kunst, Cultuur en Erfgoed in Oegstgeest is een 'ontmoetingsplaats' voor zo'n twintig mensen en organisaties dir zich inzetten voor kunst, cultuur en erfgoed in Oegstgeest. De deelnemers zijn van heel verschillende komaf: variërend van Bibliotheek en Dorpscentrum tot Jeugdtheater en gedreven particulieren en ondernemers. Komende weken stellen de platformleden zich in deze rubriek voor. Deze week: Galerie Tijd voor Kunst.

In 2012 is Galerie Tijd voor Kunst opgericht door Marian Hoffer. De aanleiding hiertoe was gelegen in het feit dat zij bemerkte dat er steeds minder ruimte kwam voor kunstenaars in haar omgeving om hun kunst te kunnen exposeren. Vanwege de economische recessie werden in die periode vele kunstorganisaties gekort op hun budget en konden galeries het hoofd niet meer boven water houden.

Marian Hoffer wilde de kunst weer onder de aandacht brengen en daartoe heeft zij een plek gecreërd voor ontmoeting en inspiratie. Zij vindt dat kunst een belangrijke plaats inneemt in de maatschappij. Kunst is nodig om ons te ontwikkelen: Zonder kunst komt alles tot stilstand.

Sinds 2013 is de Galerie gehuisvest in het prachtige historische pand Duinzigt Oegstgeest aan de Rhijngeesterstraatweg 40d. In wisselende exposities kan men genieten van schilderijen, beelden, sieraden, houtobjecten, tekeningen en foto's.

In de huidige expositie toont Marijk Gerritsma haar bijzondere kijk op beelden uit de natuur. In het grand café van Duinzigt Oegstgeest kunnen bezoekers onder het genot van een kopje koffiegenieten van de interessante kunstwerken op een bijzondere historische plek in Oegstgeest. Ook is men van harte welkom voor het lunchbuffet of een heerlijk broodje.


www.galerietijdvoorkunst.nl
www.duinzigt-oegstgeest.nl