Het schot van Adil Harfaoui zal gestopt worden door Hugens. | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

VV Oegstgeest komt niet verder dan een gelijkspel

voetbal n Zaterdag had Oegstgeest in de uitwedstrijd tegen Roodenburg de kans om na twee op rij verloren wedstrijden weer eens drie punten aan het totaal toe te voegen. De start van Oegstgeest was overrompelend. Maar al snel werd het heft uit handen gegeven en kwamen de geelhemden niet verder dan een gelijkspel.

Voor Oegstgeest was het belangrijk de wedstrijd tegen Roodenburg te winnen om aansluiting bij de top van de ranglijst te houden. Bij winst van Roodenburg zouden zij bovenaan blijven voor de derde periode. Voor beide teams stond er dus veel op het spel. Binnen een minuut stond Oegstgeest al met 0 – 1 voor door een doelpunt van Danny Wenink. Zo zag het er al snel naar uit dat Oegstgeest hier goede zaken zou kunnen doen. Vlak hierna had Adil Harfaoui de kans om de voorsprong voor Oegstgeest te vergroten, maar de Roodenburg keeper Michiel Hugens hield hem van het scoren af. Hierna werd Roodenburg steeds sterker, de directe vrije trap die ze mochten nemen beoordeelde Oegstgeest Keeper Rick van der Kaay verkeerd en de bal zeilde over hem heen in het doel: 1- 1. Door missers in de Oegstgeest verdediging wist Roodenburg vanuit een corner op een 2 – 1 voorsprong te komen. Met een gelukje wist Oegstgeest in de extra tijd van de eerste helft op gelijke hoogte te komen. De corner, genomen door Harfaoui, werd door de Roodenburg keeper Hugens in eigen doel gewerkt: 2 – 2.

Na de rust kwam voor Oegstgeest Joep Zenden in het veld voor de geblesseerde Rens van der Spek. Oegstgeest ging direct na de hervatting op jacht naar een voorsprong. De vier corners die Oegstgeest in de eerste zeven minuten mocht nemen leverden echter niets op. Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa bracht een extra aanvaller in, spits Rens van Klaveren nam de plaats in van middenvelder Steven Gijselman. In de tweede helft speelde Roodenburg verdedigend en probeerde via de counter te scoren. Van der Kaay wist via een goede redding een directe vrijetrap genomen door Roodenburg onschadelijk te maken. Oegstgeest wist de drie directe vrije trappen die ze vlak na elkaar net buiten het strafschopgebied mochten nemen niet te verzilveren. Zo bleef het na 90 minuten 2 – 2 en verspeelde Oegstgeest voor de derde keer op rij dure punten in de strijd om het kampioenschap. Oegstgeest is nu gezakt na de derdeplaats op de ranglijst. De stand aan de kop van de ranglijst ziet er nu als volgtuit: 1 is Van Nispen met 50 punten uit 20 wedstrijden, 2 is Blauw-Zwart met 47 punten uit 19 wedstrijden en 3 is Oegstgeest met 47 punten uit 20 wedstrijden.

Zaterdag speelt Oegstgeest thuis de derby tegen UDO, aanvang 14.30 uur.

UDO-selectie groeit met de week

voetbal n Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd UDO-WVC op het programma. In de eerste competitiehelft won UDO met de nodige moeite nog met 1-2. Met deze thuiswedstrijd zou UDO dus kunnen laten zien dat zij in de weg omhoog zitten.

UDO ging vol overtuiging van start. De druk van UDO op het doel van WVC zou tijdens de gehele wedstrijd groot blijken te zijn. Al in de zevende minuut werd dit verzilverd door Cas Bolink. Cas is JO19 speler, oftewel een A-junior. Nikivor van Rijn was ook vandaag in verband met personele problemen gedwongen om te improviseren. En, kennelijk met succes, de 1-0 stond op het scorebord.
Vele en vele kansen volgden, ballen op de lat, ballen op de paal. De UDO-selectie is niet sterk in de afronding, maar nu zat ook het geluk niet mee.

Het zou tot de tweede helft duren voordat UDO, nog immer grote druk uitoefenend op de tegenstander, de 2-0 kon maken. Nu was het Daniël Gras in de 50ste minuut. Koen du Maine bediende hem met een steekpass in het doelgebied, een mooi uitgespeeld doelpunt.
In de laatste minuten van de wedstrijd maakte de inmiddels ingevallen Bert Juffermans de 3-0. Op rechts drong hij aan en met een hard schot passeerde hij diagonaal de WVC-keeper.
Eén smetje was op het grote overwicht van UDO was nog wel het tegendoelpunt. De UDO-defensie was op de valreep even nonchalant geworden, maar de drie punten zijn binnen. In de standenlijst gebeurt er voor UDO niet veel, de volgorde blijft hetzelfde. Wel kruipt UDO richting Woubrugge.

Deze week is fusiepartner Vv Oegstgeest de tegenstander van UDO. Misschien voor UDO dé gelegenheid om aanstaand weekend voor een verrassing te zorgen?

Cas Bolink debuteerde in het eerste van UDO met een openingstreffer. | Foto lichtenbeldfoto.nl