Afbeelding
Foto:

n Ingezonden mededeling

Parkeren in het Hofbrouckerpark

overlast n De gemeente Oegstgeest is van mening dat de parkeersituatie rond de Hofbrouckerlaan in het weekend onhoudbaar is geworden. Door de snelle groei van de hockeyclub LOHC is de parkeerplaats op het sportterrein volstrekt onvoldoende. Met name in het voorjaar - als zowel de hockey als de tennisclub actief is - is er verkeersoverlast tot ver in de omtrek.

De regionale politie wijst op gevaarlijke situaties, die ontstaan. LOHC heeft een beroep gedaan op de gemeente. De hockeybond stelt minimale kwaliteitseisen aan de clubs. LOHC voldoet niet aan de minimale eisen wat betreft parkeren. Een ledenstop opgelegd door de hockeybond dreigt.

'Het aantal parkeerplaatsen is nu volstrekt onvoldoende'

De gemeente heeft opdracht gegeven aan Ingenieursbureau Stoutappel om op korte termijn te komen met een oplossing, die acceptabel is voor de twee sportverenigingen en kan rekenen op draagvlak bij de omwonenden.

"Ons bureau heeft verschillende alternatieven de revue laten passeren zoals een ondergrondse parkeergarage (te duur), opofferen van een veld van LOHC (niet mogelijk gezien de wachtlijst). Als mogelijkheid blijft over het aanleggen van een parkeerterrein in het Hofbrouckerpark. Het parkeerterrein zou ongeveer veertig procent van het huidige park omvatten (ongeveer het grasveld achter de skatebaan). Om zoveel mogelijk het groene karakter van het park te behouden, zal de parkeerplaats worden gemaakt van groene rubbertegels. Parkeren is allen toegestaan in het weekend," aldus het bureau.

Ingenieursbureau Stoutappel wil – alvorens advies uit te brengen aan de Gemeente – graag van gedachten wisselen met omwonenden. Daartoe is er zaterdag aaanstaande om 15.00 uur een informatieve vergadering in de bovenzaal van Hockeyclub LOHC. Inwoners van Oegstgeest, die binnen een straal van één kilometer van het Hofbrouckerpark wonen zijn welkom. "U dient zich van te voren aan te melden via hofbrouckparking@gmail.com onder vermelding van naam en adres. Degenen die verhinderd zijn kunnen opmerkingen en suggesties sturen naar voornoemd email adres," aldus ingenieursbureau Stoutappel.


Deze ingezonden mededeling ontving de redactie kort voor het ter perse gaan van dit nummer. Meer in de Oegstgeester Courant van volgende week.