Afbeelding
Foto: Wil van Elk

Gratis compost

uitdelen n Wethouder Jos Roeffen hielp zaterdagochtend op de gemeentewerf enthousiast een handje mee met het uitdelen van gratis compost aan de inwoners van Oegstgeest.

"Wilt u een of twee zakken?", vroeg hij aan iedereen. Eigenlijk een overbodige vraag, want steevast droeg hij twee zakken naar de auto's of legde die achterop een fiets. De zakken van twintig liter, aangeleverd per honderd stuks op twaalf pallets, gingen vrijdag- en zaterdagochtend rap de milieustraat af. De gemeente gaf de compost gratis aan de inwoners als dank voor het scheiden van GFT- en groenafval. Vermengd met tuinaarde is compost een prima grondverbeteraar. Het mooie lenteweer was voor velen uitnodigend om het direct te verwerken in de tuin.

Foto Wil van Elk


IVN-basiscursus natuur

natuur n De Basiscursus Natuur van IVN regio Leiden is gericht op iedereen die graag wat meer zou willen weten van de natuur in de eigen omgeving.

In de voorjaarscursus komen aan de orde de verschijnselen die met de lente te maken hebben: het herkennen van bomen aan de nieuwe blaadjes, de overal opkomende bloemen, het concert van de zangvogels, en de aard van het landschap in de kuststreek.
De cursus bestaat uit vier avonden en vier excursies. Voorkennis is niet vereist.
Theorieavonden: woensdag 19 april (bomen); woensdag 3 mei (vogels); woensdag 17 mei (bloemen); woensdag 24 mei (onderwerp naar keuze). Plaats: Wellantcollege, Lange Voort 70, Oegstgeest. Aanvang: 19.30 uur.
Excursies: zaterdag 22 april, zaterdag 6 mei, zaterdag 20 mei, zaterdag 27 mei. De wandelingen beginnen om 10.00 uur, op locaties in de directe omgeving.
De kosten bedragen € 49,50 incl. koffie/thee op de avonden.


Informatie en aanmelding: Hans ter Mors (071) 3617521. hanstermors@xs4all.nl