Bij het oversteken van de drukke snelweg raakte een elfjarige jongen zaterdagmiddag zo zwaar gewond, dat hij een dag later aan zijn verwondingen overleed. | Foto Gert-Jan Onderwater
Bij het oversteken van de drukke snelweg raakte een elfjarige jongen zaterdagmiddag zo zwaar gewond, dat hij een dag later aan zijn verwondingen overleed. | Foto Gert-Jan Onderwater Foto: Gert-Jan Onderwater

Elfjarige jongen uit Oegstgeest overleden bij oversteken A44

ongeval n Op de A44 ter hoogte van Oegstgeest is op zaterdag 25 maart omstreeks 16.30 uur een elfjarige jongen uit Oegstgeest zwaargewond geraakt nadat hij bij het oversteken werd aangereden door een automobilist.

Het jongetje wilde ter hoogte van het BP-tankstation de A44 oversteken toen hij werd geschept door een passerende automobilist. De bestuurder kon niet meer uitwijken voor de jongen. Hierdoor ontstond een frontale aanrijding. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en ook de traumahelikopter werd ingezet. Het slachtoffer is ter plekke behandeld aan zijn verwondingen en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder evenals een aantal personen die de aanrijding zagen gebeuren zijn meegenomen naar het politiebureau waar zij slachtofferhulp kregen aangeboden.

De Telegraaf meldde in eerste instantie op zijn website dat het er volgens de politie op leek dat de jongen, die een vorm van autisme had, de kortste weg wilde nemen. Later werd aangenomen dat hij gewoon aan het spelen zou zijn geweest. 'Toen de jongen in de berm stond om over te steken, trapten passerende automobilisten op de rem om hem te waarschuwen voor het gevaar, aldus de politie. Toen hij besloot over te steken, kon een automobilist hem niet meer ontwijken. Het slachtoffertje werd op de plaats van het ongeluk behandeld aan zijn verwondingen en daarna naar het ziekenhuis gebracht.' aldus De Telegraaf. De snelweg was een uur lang in beide richtingen afgesloten.

Op zondagmiddag werd bekend dat de elfjarige jongen in het ziekenhuis aan zijn verwondingen was bezweken.

Burgemeester Emile Jaensch wenste de familie op Twitter veel sterkte. 'Zeer droevig bericht: 11-jarige jongen gisteren aangereden op A44, is overleden. Mijn hart gaat uit naar de familie'.

Ook op de Joris de Witteschool, waar de broer en zus van het slachtoffertje naar school gaan, is met verslagenheid gereageerd. 'Wij wensen de familie sterkte met dit onbeschijfelijke verlies', laat men in een advertentie in deze krant weten.


Geslaagd Repair Café

repareren n "Een oud beestje, ja, waar veel emotie aan vast zit," vertelde de man die zaterdag Repair Café Oegstgeest bezocht in het Dorpscentrum. Hij wees naar een buitenmodel broodrooster waaruit vrijwillig reparateur Fred de kapotte elektrische elementen demonteerde.

"Hij komt uit het ouderlijk huis van mijn vrouw en is daarom erg belangrijk voor ons. Het apparaat roostert niet alleen brood maar kan ook tosti's maken. Hiervoor wordt hij iedere dag gebruikt, ik kan niet zonder," bekende de eigenaar. Intussen had Fred in twee elementen de gloeidraad hersteld. Bij de derde plaat lukte dat niet meer. "Als u nu zelf dit onderdeel via internet bestelt," adviseerde de reparateur, "dan komt u volgende maand terug en monteer ik het derde element er graag in voor u." Een maand zonder tosti's, als dat maar goed gaat.
De handige vrouwen en mannen van het Repair Café moesten flink aanpoten om de stroom kapotte spullen de baas te blijven: kleding, fietsen, schemerlampen, radio's, printers, stoelen, voor bijna alles vonden ze een oplossing. Het hoogtepunt bestond uit het slijpen, stellen, schoonmaken en oliën van alle soorten snoeigereedschap: heggenscharen, snoeischaren, takkenscharen en grasmaaiers. Zeker 36 bezoekers konden weer scherp de voorjaarstuin in.
Wie zich enorm amuseerde in het Café was de 14-jarige Ben, leerling 3 vwo van het Rijnlands Lyceum. In verband met zijn maatschappelijke stage draaide deze technisch geïnteresseerde jongen mee als tijdelijk vrijwilliger. Hij vormde een fraai duo met de 17-jarige Bas Juffermans, erkend reparatietalent; samen vonden ze met ettelijke bezoekers de oplossing voor elektrische problemen.

Het Café nam in totaal 165 kapotte voorwerpen in behandeling; een topdag voor zowel Repair Café Oegstgeest als het Dorpscentrum dat zijn naam opnieuw eer aandeed. Het volgende Café vindt plaats op zaterdagmorgen 22 april, op dezelfde plaats.

Meer informatie is te vinden op www.repaircafeoegstgeest.nl.

Deze schrijfmachine werd gemaakt. De stofkap is echter blijven liggen.