De enthousiaste ‘tuinlieden’ kregen allemaal een watercipres in pot mee. | Foto: Wil van Elk
De enthousiaste ‘tuinlieden’ kregen allemaal een watercipres in pot mee. | Foto: Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Boomfeestdag aan Schrijverspad

groen n Wethouder Jos Roeffen en leerlingen uit de groepen zes en zeven van De Lichtwijzer plantten samen op Boomfeestdag een lange rij bomen aan het Schrijverspad.

De vorige bomen aan het Schrijverspad in Haaswijk sneuvelden op 7 maart; ze ontnamen veel zonlicht bij de bewoners aan de noordkant van het pad. Op 22 maart werden alweer nieuwe geplant; "Sorbus", vertelde iemand van de gemeente, ofwel Lijsterbes. Die kunnen ook wel hoog worden, maar met een smallere kruin. De kinderen mochten na het aanstampen van de grond rondom de twintig geplante bomen ook wormen uitzetten. Het planten van de bomen was onderdeel van de Nationale Boomfeestdag, dat dit jaar voor de zestigste keer plaatsvond. Wegens de verkiezingen dit jaar niet op de traditionele derde woensdag maar een week later. Het planten van de bomen sluit mooi aan op de lessen die de leerlingen kregen van het Milieu Educatie Centrum (MEC).

De eerste officiële landelijke Boomplantdag werd op 10 april 1957 georganiseerd in Apeldoorn. Er waren toen 1600 kinderen bij aanwezig.

Wil van Elk