Het Nederlands Studenten Kamerorkest in het muziekgebouw. | Foto PR
Het Nederlands Studenten Kamerorkest in het muziekgebouw. | Foto PR Foto:

Nesko 2017 Vliegt Uit! concert in Leiden

muziek n Het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) is een projectorkest bestaande uit de beste jonge amateurmusici van Nederland. In één week tijd repeteren de studenten onder leiding van een professionele dirigent een bijzonder programma in, waarna zij een tournee door Nederland maken. Dit jaar staat het Nesko onder leiding van Frans-Aert Burghgraef.

Het thema van Nesko 2017 is 'Vliegt Uit!' en staat in het teken van de natuur. Aftrappend met bijzondere vogelgeluiden op tape in Cantus Arcticus van de Finse componist Rautavaara, worden vogels vervolgens vertolkt door het orkest in het stuk Gli Uccelli van Respighi. Daarnaast speelt het Nesko een speciaal voor hen gecomponeerd stuk: "Flux (change is constant)" gecomponeerd door de jonge componist Jos Heutmekers. De compositie wordt een klassiek celloconcert waarin verschillende muziekstijlen, zoals jazz, worden geïntegreerd. Het cellotalent Lidy Blijdorp zal de solo hierbij voor haar rekening nemen. Na de pauze klinkt de in Nederland zelden uitgevoerde maar prachtige 1e Symfonie van Bizet.

Van 2 tot 9 april zal het Nesko door heel Nederland in de volgende steden haar concerten uitvoeren: Groningen, Utrecht, Leiden, Middelburg, Maastricht en Amsterdam.
Het concert in Leiden wordt gegeven in de Herengrachtkerk, Herengracht 68-70. 5 april 2017, 20.15 uur

Voor meer informatie en kaarten, ga naar: www.nesko.nl