Afbeelding
Foto: PR

Voorzitterswisseling K&O

cultuur n Op 16 maart viel aan het eind van de algemene bestuursvergadering van K&O de hamer voor het laatst voor Cos van Teylingen. Na 12 jaar bestuurslid verlaat hij het bestuur van K&O. Daarvan heeft hij ruim een halfjaar de voorzittershamer gehanteerd als vervanger van de helaas veel te vroeg overleden Egmond van Rijn.

Met dezelfde hamerslag werd de nieuwe voorzitter benoemd: ­Gerard Wuisman (1951). Een voorzitter met een 43-jarige band met Oegst­geest als inwoner. Daarnaast is hij 8 jaar lid van de gemeenteraad geweest. Als voorzitter van de Monumentencommissie is hij al vele jaren medebewaker van het behoud van het cultureel erfgoed in ons dorp. K&O kent hij als cursist en toehoorder bij lezingen.

De nieuwe voorzitter wacht een mooie uitdaging: het met de Bibliotheek en BplusC toewerken naar een samenwerking die moet uitmonden in een cultuurcentrum. Voor die ontwikkeling is ruimte ontstaan nu de gemeente bereid is de samenwerking te ondersteunen als er een goed plan op tafel komt. En aan dat plan gaat het bestuur de komende tijd met enthousiasme hard werken. Het op poten zetten van een cultuurcentrum voor ogen, lijkt het eerder aangekondigde einde van K&O Oegstgeest af te wenden. "En dat is maar goed ook. Oegstgeest zonder K&O is even ondenkbaar als Oegstgeest zonder de De Kempenaerstraat." Nu het bestuur van K&O weer op volle sterkte is, gaat het eraan werken dat door de samenwerking (het cultuurcentrum) niet alleen een breder aanbod maar ook langere openingstijden gerealiseerd kunnen worden.


ALV en lezing Oud Oegstgeest

historie n Op woensdag 22 maart houdt de vereniging Oud Oegstgeest haar jaarvergadering, waarin veel aandacht besteed zal worden aan het feit dat de vereniging dit jaar 30 jaar bestaat. De VOO is op 25 maart 1987 opgericht. De directe aanleiding om de vereniging op te richten was de onvrede over de sloop van het pand Curium.

Na afloop van de Algemene Ledenvergadering van de VOO zal Onno Koerten, archivaris van de VOO, een lezing houden over één van die bijzondere wegen, de zogenaamde postritweg van Den Haag naar Haarlem. Die weg liep van Het Haagsche Schouw tot de Postbrug op de grens met Sassenheim dwars door Oegstgeest.
De lezing in het Dorpscentrum, begint om 21.00 uur en is vrij toegankelijk.

www.oudoegstgeest.nl.