Afbeelding
Foto:

Platform Kunst, Cultuur & Erfgoed IX

ontmoeting n Het Platform voor Kunst, Cultuur en Erfgoed in Oegstgeest is een 'ontmoetingsplaats' voor zo'n twintig mensen en organisaties dir zich inzetten voor kunst, cultuur en erfgoed in Oegstgeest. De deelnemers zijn van heel verschillende komaf: variërend van Bibliotheek en Dorpscentrum tot Jeugdtheater en gedreven particulieren en ondernemers. Komende weken stellen de platformleden zich in deze rubriek voor. Deze week: Stichting Osger Support.

De Stichting Osger Support is opgericht op 8 juni 2011 en heeft als doel de inwoners van Oegstgeest en geïnteresseerden van buiten de gemeente kennis te laten nemen en te laten genieten van de culturele verscheidenheid van Oegstgeest en de directe omgeving. Kunst- en cultuuruitingen, monumenten en hun historische en culturele context staan daarbij centraal.

Daartoe organiseert de Stichting Osger Support binnen de dorpsgemeenschap en samen met de Vereniging Oud Oegstgeest en de Gemeente Oegstgeest het Open Monumenten & Osger Weekend in het tweede weekend van september. Tijdens dit landelijk evenement, waar monumenten gratis hun deuren openen voor het publiek, wordt een breed scala aan kunst- en cultuuractiviteiten georganiseerd, zoals tentoonstellingen, rondleidingen, muziek- en dansvoorstellingen, wandelingen en fietstochten. Zo wordt op basis van een jaarlijks wisselend landelijk thema aan de in de eigen gemeente aanwezige kunst- en cultuurinstellingen een podium geboden om zich aan zo'n breed mogelijk publiek te presenteren.

Een programmaboekje met daarin een overzicht van de kunst- en cultuuractiviteiten, de beschrijving van de te bezichtigen locaties, en een plattegrond met wandel- en fietsroutes wordt gepubliceerd en officieel aangeboden aan de burgemeester en/of wethouder van Kunst en Cultuur voorafgaand aan het Open Monumenten & Osger Weekend.

'Genieten van culturele verscheidenheid'

Elk jaar vraagt de organisatie van het Open Monumenten & Osger Weekend om een nieuwe op het landelijke thema gerichte aanpak en invulling en om andere locaties die kunnen worden opengesteld. Het thema voor 2017 'Boeren, burgers en buitenlui' biedt de stichting weer volop kansen om samen met de omliggende gemeentes een interessant programma samen te stellen van bezichtigingen, kunst, cultuur, wandel- en fietsroutes. De Stichting Osger Support ziet in deelname aan en samenwerking met de andere leden van het Platform Kunst, Cultuur en Erfgoed mogelijkheden tot nieuwe en gezamenlijke initiatieven.