Danny Wenink scoort het enige doelpunt voor Oegstgeest. | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

VV Oegstgeest verliest koppositie

voetbal n Het hele seizoen heeft Oegstgeest op de eerste plaats van de ranglijst gestaan. Zaterdag was Oegstgeest niet opgewassen tegen de directe concurrent om de eerste plaats, het sterk spelend Van Nispen. Oegstgeest verloor in de strijd om de koppositie en staat nu tweede.

Oegstgeest startte de wedstrijd zonder een aantal basisspelers, vanwege een schorsing en blessures. Van Nispen ging direct fel van start en liet duidelijk zien dat het naar Oegstgeest gekomen was voor de drie punten. Oegstgeest liet zich in het begin duidelijk aftroeven en stond na tien minuten al met 0 – 2 achter. Hierna herpakte Oegstgeest zich en wist via een doelpunt van Danny Wenink de achterstand te verkleinen naar 1 – 2. Vlak hierna belandde de kopbal van Bob den Hollander op de lat. In plaats dat Oegstgeest langszij kwam, vergrootte Van Nispen de voorsprong naar 1 – 3. Verdedigend ging er veel fout bij Oegstgeest en de spitsen van Van Nispen waren de Oegstgeest verdedigers steeds te snel af. Vijf minuten voor de rust moest de spits van Van Nispen het veld verlaten wegens een tweede gele kaart.

Na de rust was er bij Oegstgeest de hoop dat ze de achterstand nog zouden kunnen ombuigen naar minimaal een gelijkspel. In de uitwedstrijd tegen Van Nispen verspeelde Oegstgeest een 0 – 3 voorsprong en verloor met 5 – 3. Tegen tien man zou dat nu voor Oegstgeest moeten kunnen lukken. Maar in de eerst seconden van de tweede helft had de tegenstander de bal al weer in het net liggen. Gelukkig voor Oegstgeest keurde de goed leidende scheidsrechter De Jong op appèl van Oegstgeest grensrechter Dick van der Zwan het doelpunt af wegens buitenspel. Na een kwartier in de tweede helft was het wel over en uit voor Oegstgeest nadat Van Nispen de stand op 1 – 4 gebracht had. Ondanks dat Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa de extra spitsen Lennard Leeuwenburg en Joep van Tulder ingebracht had konden ze geen vuist maken. Van Nispen speelde met tien man verdedigend en was via de counter gevaarlijk. Zo verloor Oegstgeest in twee wedstrijden 6 punten en staat nu op de tweede plaats. Nu heeft het het zelf niet meer in de hand om als hoogste te eindigen.

Zaterdag speelt Oegstgeest tegen Roodenburg dat met 6 punten mede koploper is voor de derde periode: aanvang 14.30 uur.

Ondanks inzet geen punten voor UDO

voetbal n In de wedstrijd tegen Blauw Zwart heeft UDO niet voor een verrassing kunnen zorgen. De slechts weinige toeschouwers zagen een matige eerste helft waarin beide ploegen tot een weinig inspirerend geheel kwamen.

Halverwege de eerste helft was het Blauw Zwart dat scoorde. (1 -0) Blauw Zwart was daarna meer aan de bal maar de stugge verdediging van UDO voorkwam dat Blauw Zwart verder kon uitlopen. Voor een deel was dat te danken aan prima keeperswerk van Pieter Heeren. De tweede helft was van een beter niveau. UDO probeerde wat meer onder de druk vandaan te komen. Dat lukte slechts gedeeltelijk want het was Blauw Zwart dat nogmaals scoorde (2 – 0). Toch stroopte UDO de mouwen even op. Dat leidde een kwartier voor tijd tot een mooi doelpunt van Frank Teeuw die van ver over de doelman doel trof. (2 -1). Blauw Zwart speelt om de bovenste plaats. En dat is nog net een maatje te groot voor dit jonge UDO. Koen du Maine was nog heel dicht bij de gelijkmaker. Wat betreft de inzet zou dat verdiend geweest zijn maar het was toch Blauw Zwart dat middels een derde doelpunt de punten, en daarmee de promotiekansen veilig stelde.