Afbeelding

VV Oegstgeest laat punten liggen

voetbal n Zaterdag liet Oegstgeest dure punten liggen in de uitwedstrijd tegen Rijnland. In de eerste helft liep Oegstgeest een grote achterstand op. Het leek er op dat ze dit in de tweede helft gingen herstellen, maar ondanks het grote overwicht bleven de punten in Leiden.

Op een slecht bespeelbaar veld was het in het eerste kwartier van beide kanten aftasten. Na twintig minuten kreeg Oegstgeest verdediger Robin Noort vanuit het niets een rode kaart van scheidsrechter Sturz en moest het veld verlaten. Tien minuten later benutte Rijnland een penalty en kwam zo op een 1 – 0 voorsprong. Een minuut later vergrootten ze hun voorsprong naar 2 – 0 via een snelle aanval over rechts. Ondanks de tien man was Oegstgeest zeker niet de mindere, een schot van Rens van Klaveren werd door doelman Oudenaarden gestopt. Vlak voor de rust werd het nog erger voor Oegstgeest, via een snelle aanval bracht Rijnland een 3 – 0 voorsprong op het scorebord.

Oegstgeest ging na rust direct fel van start en wist binnen acht minuten de achterstand te verkleinen naar 3 – 2, door doelpunten van Danny Wenink via een penalty en Rens van Klaveren die inkopte op aangeven van Adil Harfaoui. Vlak hierna kwam Rijnland ook met tien man te staan. Het leek op een kwestie van tijd dat Oegstgeest de gelijkmaker zou scoren. Maar verder dan ballen op de lat en op de paal kwam Oegstgeest niet en verloor zo teleurstellend met 3 – 2.

Zaterdag speelt Oegstgeest thuis tegen Van Nispen. In deze wedstrijd zal Oegstgeest het verschil moeten maken om aan de kop van de ranglijst te blijven, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.