Oegstgeest heeft een ruime, moderne bibliotheek. | Foto Chantal Cornet
Oegstgeest heeft een ruime, moderne bibliotheek. | Foto Chantal Cornet Foto: Chantal Cornet

Platform Kunst, Cultuur & Erfgoed VII

ontmoeting n Het Platform voor Kunst, Cultuur en Erfgoed in Oegstgeest is een 'ontmoetingsplaats' voor zo'n twintig mensen en organisaties die zich inzetten voor kunst, cultuur en erfgoed in Oegstgeest. De deelnemers zijn van heel verschillende komaf: variërend van Bibliotheek en Dorpscentrum tot Rockschool en gedreven particulieren en ondernemers. Komende weken stellen de platformleden zich in deze rubriek voor. Deze week: Bibliotheek Oegstgeest

'Vestiging Oegstgeest' vindt men aan de Lange Voort. Een ruime, moderne bibliotheek, waar men naast het lenen van diverse actuele materialen eveneens gebruik kan maken van computers en Internet. Ook is met mogelijk om onder het genot van een kopje koffie of thee tijdschriften en kranten te lezen.
De Bibliotheek organiseert verschillende activiteiten op het gebied van lezen, leren en ontmoeting. Ook biedt de Bibliotheek hulp op het gebied van digitale media. Zo kan men met alle vragen over het gebruik van tablets of smartphones terecht op het DigiDinsdag inloopspreekuur. Op 23 maart start de cursus Digisterker. Steeds meer overheidszaken moeten digitaal geregeld worden. Tijdens de cursus leren deelnemers bijvoorbeeld hoe men een DigiD aanvraagt en online een verhuizing doorgeeft.
Elke donderdagmiddag is er een Taalcafé om samen de Nederlandse taal te leren, ervaringen te delen en van elkaars cultuur te leren.Op 29 maart houdt auteur Stefan Hertmans een lezing over zijn historische roman 'De bekeerlinge'. Een gezamenlijke activiteit van drie deelnemers van het Platform (De Bibliotheek, Dansschool Giselle en de Rijnlandse Boekhandel) is de dansworkshop voor kleuters 'De Gruffalo in beweging' op zaterdagmiddag 8 april. Op dinsdag 25 april kunnen belastingaangiften ingevuld worden met hulp van vrijwilligers van Radius.
Daarnaast heeft de Bibliotheek een goede relatie met het onderwijs. www.bibliotheekbollenstreek.nl.