Dick de Bock en Hans Juffermans (beide van SBSO) leggen samen de 'eerste steen'. | Foto Wil van Elk
Dick de Bock en Hans Juffermans (beide van SBSO) leggen samen de 'eerste steen'. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Eerste steen ASC bij bereiken hoogste punt sportpark

bouwen n Op vrijdag 9 maart is de eerste steen gelegd voor het nieuwe clubgebouw van ASC. Een nieuw hoogtepunt voor de club. Ook in letterlijke zin, want het hoogste punt in de bouw is eveneens bereikt.

Door Wim van Tuijl

Onder toeziend oog van veel aanwezigen legden Dick de Bock en Hans Juffermans, die beiden deel uitmaken van de Stichting Beheer Sportpark Overveerpolder en heel veel energie hebben gestoken in de gehele gang van zaken omtrent de verhuizing van ASC voetbal- en cricket, de eerste steen. Beide sporten zullen nu tezamen op dezelfde locatie gaan spelen.

Vooraf sprak Dick de Bock de aanwezigen toe. "Na het slaan van de eerste paal op 5 oktober 2016 is er veel gebeurd. Nog 123 palen volgden en nu zien we het bewijs van de noeste arbeid. De contouren van het nieuwe clubgebouw zijn voor iedereen duidelijk zichtbaar en wordt het totaalbeeld duidelijker. De overleggen tussen de stichting met architectenbureau Stol, aannemer veldaanleg Van Kessel en aannemer clubgebouw Van der Geest verlopen constructief en in relaxte sfeer," complimenteerde De Bock. Alles verloopt volgens schema, dat moet leiden tot de opening van het complex op zaterdag 26 augustus van dit jaar. Algeheel voorzitter van ASC Matthijs Huizing wees op het historische moment. Na het leggen van de steen konden aanwezigen een kijkje nemen in het in aanbouw zijnde clubgebouw.

Het bouwcomplex beneden twaalf kleedkamers, materiaalbergingen en een ruimte voor blessure- en ongevallenbehandeling. Daarboven komt de ontvangstruimte, kamers voor bestuur en jeugdcommissie en een vergaderruimte. De ruime kantine wordt voorzien van een grote bar. Door middel van een mobiele wand kan de ruimte desgewenst worden verkleind. Bovendien zullen er twee terrassen komen met uitzicht over de velden. Opvallend zijn de bakstenen. Hans Juffermans: "Deze zijn gefabriceerd door de nog enig in Nederland overgebleven ringoven-gestookte bakstenenfabriek. De partij stenen was oorspronkelijk bestemd voor vernieuwing van de kades in Gouda. Dat project is uitgesteld. Het zijn stenen van uitstekende kwaliteit en bovendien zeer duurzaam."