Afbeelding
Foto:

Politiek café VVD in De Gouwe

politiek n Op 8 maart is een politiek café met VVD-er Mark Harbers (Tweede Kamerlid, woordvoerder financiën) in Café de Gouwe.

Mark Harbers zal praten over 's lands financiën, 'hoe het gekomen is', 'hoe het nu is' en 'hoe het verder moet'. "Daarbij horen bezoekers mogelijk ook een kritische noot naar de linkse partijen die een heel andere kijk op de economie lijken te hebben," aldus de organisatie.
De aanvang is 20.00 uur. Koffie en thee worden aangeboden, maar andere drankjes zijn voor eigen rekening.

"Het belooft een boeiende avond te worden waar u al uw vragen en opmerkingen kwijt kunt. Ook het lokale VVD-bestuur en de gemeenteraadsfractie zijn aanwezig alsmede onze Tweede Kamerkandidaat en Oegstgeester wethouder Wendelien Tönjann, voor het beantwoorden van vragen en discussie. Ook niet-VVD leden zijn uiteraard van harte welkom."


PvdA-Kamerleden bezoeken regio

politiek n De campagne voor de parlementsverkiezingen van 15 maart is in volle gang. Ook de PvdA zoekt op verschillende manieren het contact met de kiezers.

In dit kader brengen Tweede Kamerleden Roelof van Laar en Marit Maij op zaterdag 4 maart een bezoek aan de Duin- en Bollenstreek.
In een oude Engelse dubbeldekker zullen Roelof en Marit, samen met een groep enthousiaste lokale PvdA-leden, door de regio trekken. Tijdens deze tour wordt actief het contact met de kiezer gezocht om te luisteren naar wat hen bezighoudt en te vertellen wat de ideeën van de PvdA zijn voor de toekomst van Nederland. Ook delen de PvdA'ers rode rozen en flyers uit. De tour begint 's morgens rond 11 uur in het centrum van Sassenheim, gaat via Lisse, Noordwijkerhout en Noordwijk naar Katwijk en eindigt rond kwart over drie bij winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest.


Een avond raadslid zijn

politiek n Altijd al willen weten hoe het is om raadslid te zijn? Dat kan. De gemeenteraad Oegstgeest organiseert op dinsdag 4 april een informatiemarkt in de raadzaal van het gemeentehuis.

Deze avond kan men kennismaken met de raadsleden en de burgemeester. Geïnteresseerden horen wat het betekent om raadslid te zijn. Ook gaan ze zelf actief aan de slag in een debat. In het programma is volop de gelegenheid om vragen te stellen.
De avond is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de lokale politiek en overweegt politiek actief te worden. Lid zijn van een politieke partij of ervaring hebben in de politiek is niet nodig.

De bijeenkomst vindt vanaf 19.15 uur plaats in de raadzaal van het gemeentehuis Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 13.
Aanmelden kan via griffie@oegstgeest.nl tot 24 maart.


Raad steunt Leidsch Dagblad

politiek n De raad van Oegstgeest heeft donderdag in een motie unaniem haar steun uitgesproken voor de redactie van het Leidsch Dagblad.

In een brief aan de TMG-directie gaat de raad aandringen 'op het in stand houden van de regionale journalistiek'. De collegepartijen VVD, CDA en Hart voor Oegstgeest vonden de motie in eerste instantie weliswaar sympathiek, maar hadden er wel moeite mee om zich uit te spreken over de gang van zaken bij een particulier bedrijf. De politici maken zich zorgen over de aangekondigde bezuinigingen op de redactie van onder andere het LD. Zij gaan ervan uit dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de journalistiek.

Eelke van den Ouweelen (Lokaal) benadrukte overigens dat er meerdere lokale kranten zijn in Oegstgeest, zoals de Oegstgeester Courant, die niet in de publiciteit staan, maar ook hun eigen financiële uitdagingen hebben.


Rotary organiseert verkiezingsdebat

politiek n Met de tweede Kamerverkiezingen voor de deur heeft de Rotary Oegstgeest Rhijngeest een verkiezingsdebat georganiseerd.

Wat moet je stemmen en op wie; geen gemakkelijke opgave met zoveel partijen en onderwerpen. Er waren ook kinderen aanwezig van Rotary-leden, want ook voor jongeren is er veel te kiezen.

Vanuit de politiek waren aanwezig Jeanet van der Laan van D66, Roelof van Laar van de PvdA, Leendert de Lange van de VVD en Tom Spitsbaard van Nieuwe Wegen. Het debat vond plaats in het Hilton Garden Inn te Oegstgeest, de thuisbasis van de Rotary Oegstgeest Rhijngeest.

Het was Interessant om te beluisteren hoe deze politici denken over de zorg, veiligheid, integratie, Europa en onderwijs. Aan de hand van stellingen en vragen vanuit de zaal werd er scherp gediscussieerd over deze onderwerpen. Soms was men het met elkaar eens maar vaak ook niet en dat gaf boeiende inzichten en discussies.


Alle partijen gaven aan burgers aan te moedigen gebruik te maken van hun stemrecht omdat dit recht de basis is voor onze democratie en dat je daar zuinig op moet zijn.