Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Nieuwe loempiakar

ondernemen n Begin deze maand werd de loempiakar van Bich Bui gestolen. Dit meldde de verkoopster op facebook.

Tussen zaterdag 4 februari en donderdag 9 februari stond de kar, die op vrijdag en zaterdag bij Winkelcentrum Lange Voort staat, gestald op een parkeerplek bij de Almondeweg bij garage Ben Sondermeijer

Op Facebook vraagt Bui of iemand iets verdachts heeft gezien. Mensen kunnen via Facebook contact met haar opnemen.

Inmiddels is er een nieuwe loempiakar gekocht, en kon Oegstgeest afgelopen vrijdag en zaterdag weer een heerlijke loempia halen op de Lijtweg.


Broekweg meest enge plek

verkeer n De Broekweg in de Leidse Merenwijk is de meest enge plek in de regio. Dat blijkt uit een enquête van de regionale omroep Omroep West, zo meldt Unity.nu.

De mensen die de Broekweg opgeven als enge plek vinden vooral het stuk vanaf het de spoortunnel richting Poelgeest richting station Leiden Centraal eng.

Mensen zijn voornamelijk bang als het donker is. 'Het zou fijn als er verlichting komt', 'meer verlichting graag', en 'fietspad heeft geen verlichting', zijn slechts een paar voorbeelden van het veelvoud aan opmerkingen die over licht binnenkomen.

Alle meldingen die Omroep West binnen krijgt, worden gebundeld en aangeboden aan politici.


OMD-Osger vraagt om ideeën

cultuur n Het Open Monumenten & Osger Weekend 2017 is nog ver weg (9 en 10 september) maar achter de schermen wordt al hard gewerkt aan de invulling van het (landelijke) thema 'Boeren, burgers en buitenlui'. Deels in samenwerking met omliggende gemeenten, wordt weer een rijk en gevarieerd programma samengesteld waarbij kunst en cultuur hand in hand gaan.

Wie ideeén heeft voor het Open Monumenten & Osger Weekend 2017 of zélf aan het weekend zou willen deelnemen, kan dat kenbaar maken via info@osger.nl.