Alle kinderen (en hun ouders) zijn komende zaterdag welkom met hun kapotte speelgoed. | Foto Frans Malten
Alle kinderen (en hun ouders) zijn komende zaterdag welkom met hun kapotte speelgoed. | Foto Frans Malten Foto: Frans Malten

Repair Café is speciaal actief voor kinderen

repareren n Kinderen met hun speelgoed, fietsen en poppen krijgen extra aandacht bij Repair Café Oegstgeest. Zij kunnen hun kapotte spullen weer maken, samen met handige vrouwen en mannen van het Café, op zaterdag 25 februari, tussen 10 en 13 uur in het Dorpscentrum.

Verder is natuurlijk iedereen welkom die mooie dingen liever repareert dan weggooit. Goed voor het milieu en de portemonnee. En nog gezellig ook.
Voor alle schoolkinderen in Oegstgeest houdt de poppendokter zaterdag spreekuur voor zieke poppen en knuffels. De fietsenmaker helpt bij ieder probleem. En voor kapot speelgoed is meestal een oplossing te vinden. De knutselaars leggen uit wat er aan de hand is; iedereen kan meehelpen en kijken hoe het gaat.
Kapotte spullen weer maken, is één van de manieren om afval te voorkomen. Dat helpt om onze wereld en natuur gezond te houden. Het is goed om te bedenken: 'Afval bestaat niet, wel grondstoffen'. Dit hebben kinderen in de hoogste klas van Het Dok, de Leo Kannerschool en de Hofdijckschool de afgelopen weken geleerd. Ze kregen les van vrijwilligers van het Milieu Educatie Centrum in wat iedereen zelf kan doen, namelijk afval goed scheiden. Van de resten worden immers weer nieuwe, nuttige dingen gemaakt. De Kringloopwinkel, de Milieustraat en het Repair Café dragen er aan bij om afval te voorkomen of verwerken.


Jongeren zijn natuurlijk ook welkom bij het Repair Café. Dus kom maar op met die smartphone, laptop, geluidsinstallatie, fiets, spelcomputer, hoverboard of game console.


Vakantieactiviteiten

vakantie n De Stichting Evenementen organiseert ook in de komende voorjaarsvakantie weer een aantal bijzonder leuke vakantieactiviteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd in Dorpscentrum Oegstgeest (Lijtweg 9, Oegstgeest).

Woensdag 1 maart: Van 10.00 tot 12.00 uur is er een gezellige knutselochtend, die geheel in het teken van het voorjaar zal staan.

Middags opent het Kinderkookcafé op verschillende tijden haar deuren. In kleine groepjes zullen kinderen van 8 tot en met 12 jaar zelf een maaltijd klaar gaan maken. Na afloop mogen de kinderen het eten mee naar huis nemen, De kooklessen worden gegeven van 13.30 tot 15.00 uur en van 15.30 tot 17.00 uur.

Ook zijn er Djembé- en Percussie-workshops waarbij Misha Kostava kinderen van 7 tot en met 15 jaar opnieuw in de gelegenheid stelt om kennis te maken met deze bijzondere Afrikaanse trommels en andere percussie-instrumenten. De workshops worden gegeven van 13.30 - 14.30 uur en van 14.30 tot 15.30 uur.

Donderdag 2 maart: Dansdocente Inge Pieterse verzorgt dansworkshops voor kinderen in diverse leeftijdsgroepen: Er is een workshop K3-dans (13.30 uur - 4-6 jaar) en een workshops Kidsdance (14.30 uur - 6-9 jaar) en Street- & Clipdance met Hip-Hop (15.30 uur - 9-12 jaar).

Vrijdag 3 maart: Tijdens de laatste vakantiedag is er van 14.00 tot 16.00 uur een gezellige kinderbios, bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar.
Ook kan een aantal kinderen deze middag kennis maken met Hoop-Dance: Dansen met een hoepel! De les wordt van 16.00 uur tot 17.00 uur gegeven door Hoop-dance-docente Nathalie de Jong.


Het is belangrijk om vooraf in te schrijven. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Aanmelden is mogelijk via www.st-evenementen.nl. of 071-5171540.