Kapelaan Boris Plavcic van de Rk Willibrordkerk.
Kapelaan Boris Plavcic van de Rk Willibrordkerk. Foto:

Kapelaan loopt halve marathon voor kinderen in Syrië

hardlopen n De jonge kapelaan Boris Plavcic (28) van de Rooms-Katholieke kerken in Oegstgeest, Katwijk, Voorschoten en Wassenaar gaat op 12 maart een halve marathon lopen voor de kinderen in Syrië.

Boris Plavcic kwam ooit zelf als vluchteling vanuit Bosnië naar Nederland. Op www.geef.nl schrijft hij: "Als je zelf vluchteling bent geweest dan kun je precies vertellen wat en hoe je alles hebt beleefd. Waar je het meest door wordt geraakt, is wanneer je ziet en ervaart hoe een ander zich inzet om jou bij te staan. Dit is mijn kans om een ander bij te staan ook al is diegene ver weg in een ander land. In een land dat verscheurd is door de oorlog. Een halve marathon lopen is een uitdrukking voor mij dat we onderweg zijn naar diegenen die ons nodig hebben en in het bijzonder deze keer de kinderen in Syrië."

Kerk in Nood zorgt voor datgene wat de kinderen dit moment het meest nodig hebben; inentingen, noodpakketten en een warm onderkomen. Meer info: www.kerkinnood.nl/kinderenuitsyrie

Kerk in Nood is in 1947 opgericht door de Nederlandse 'spekpater' Werenfried van Straaten en geeft jaarlijks steun aan 6.000 projecten wereldwijd.