Afbeelding
Foto:

D66 organiseert themabijeenkomst

politiek n D66 organiseert op maandag 6 maart de themabijeenkomst 'Sociaal Oegstgeest: voor en door inwoners'.

Het is een tweede in de reeks van themabijeenkomsten die de partij organiseert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Waarom? Omdat D66 het belangrijk vindt dat de politiek goed samenwerkt met inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. "Daarom maken wij voor de gemeenteraadsverkiezingen een programma op de manier zoals wij ook graag zouden besturen: in gesprek met iedereen die zich inzet voor een sterk Oegstgeest."
De bijeenkomst van 6 maart gaat over sport, cultuur, onderwijs en over jeugdhulp en ondersteuning van ouderen om langer zelfstandig te kunnen wonen. "Op een interactieve manier gaan we graag in gesprek met iedereen die zich inzet voor een sociaal Oegstgeest."

De themabijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek, Lange Voort 2t.


Seniorendebat verkiezingen

politiek n Op 9 maart om 14.00 uur (inloop 13.30 uur) organiseert de Stichting 55 plus in Leiden een senioren verkiezingsdebat in het Volkshuis Apothekersdijk 58 A, in Leiden.

Het gaat dan over specifieke senioren onderwerpen, zorg, wonen, pensioenen en participeren. Tweede Kamerleden van VVD; PvdA; CDA; D66 en 50 Plus, gaan hierover in discussie met elkaar én het publiek.

De discussie wordt geleid door Ton Kohlbeck. Toegang en kopje koffie is gratis. Voor nadere informatie: www.55plusinleiden.nl


CDA Oegstgeest en Rijnsburg starten campagne met Pieter Omtzigt

politiek n Het CDA beleefde een succesvolle start van de verkiezingscampagne. Op 15 februari stond CDA coryfee (en nummer 4 op de kandidatenlijst) Pieter Omtzigt voor een volle zaal om over een belangrijk verkiezingsonderwerp te praten: pensioen. Dat het onderwerp leeft bleek uit de grote opkomst en de vragen die werden gesteld.

Pieter Omtzigt staat voor een robuust pensioenstelsel waarbij iedereen premie betaalt. "Door deze verplichte solidariteit krijgen we schaalgrootte en blijven de kosten voor iedereen laag. Het is daarbij aan de Nederlandse politiek (en niet aan Brussel) om hiervoor de regels vast te stellen. En aan de werknemers en de werkgevers om de handschoen op te pakken." Omtzigt hekelde verder het huidige monetaire beleid van de Europese Centrale Bank om staats- en bedrijfsobligaties op te kopen. Het leidt tot ultralage rente waardoor de pensioenfondsen kortingen moeten opleggen. Daarom heeft hij een initiatiefnota ingediend om dit te stoppen.
Naast Pieter Omtzigt gaven ook de regionale CDA Tweede Kamerkandidaten Julius Terpstra (die zich inzet voor jongeren), Jan Jaap de Haan en Lenny Geluk (kandidate voor de ouderen) acte de présence.