Martijn Theunissen (JO-19) speelde een prima wedstrijd. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

UDO goed op dreef

voetbal n Zowel Vv Oegstgeest als Vv UDO wonnen dit weekend hun uitwedstrijd respectievelijk bij KSD-Marine en Wassenaar. UDO deed dit overtuigend met 0-3 en Oegstgeest met maar liefst 0-13. Oegstgeest heeft hiermee haar eerste plek in de ranglijst nog verder verzekerd en UDO stijgt twee plekken van 11 naar 9. Een prima weekend dus voor beide eerste teams van de beoogde fusie-verenigingen.

Trainer Nikivor van Rijn van UDO miste deze wedstrijd een groot aantal basisspelers. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen won Wassenaar nog met 2-3. Dit was voor Van Rijn om het spelsysteem te wijzigen in 4-4-2. Dit en de grote inzet van de spelers leidde tot een wedstrijd waarin UDO bij vlagen zeer goed voetbal liet zien.

Aanvaller Patrick Vergeer was degene die door een oplettende actie UDO op de 0-1 voorsprong bracht (25e minuut). Nadat hij in de aanval eerder al onderuit was gehaald, wist hij door zich goed op te stellen een terugspeelbal van de tegenstander te onderscheppen en die vervolgens af te ronden. Dit was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen tot nu toe.

Bij UDO was de spoeling dun. Kubilay Isik viel tijdens de warming up als gevolg van een blessure al uit. Martijn Teunissen, een A-junior, die overigens een zeer goede wedstrijd speelde, stond al vanaf het begin in de basis. Rutger Hoogkamer kwam tijdens de wedstrijd richting Wassenaar-UDO, maar hij had in UDO 2 al een helft gespeeld. Rutger Hoogkamer zou later Koen du Maine vervangen. Hij wist al snel de stand op 0-2 te brengen. Patrick Vergeer wist via een vrije trap bijna opnieuw tot scoren te komen. Helaas scheerde de bal net over de lat.

Het bij tijd en wijle goede spel van UDO resulteerde in een overwicht dat zelfs nog tot een derde doelpunt leidde. Rutger Hoogkamer zette ongeveer een kwartier voor het einde de 0-3 op het scorebord.

Deze winstpartij is een goede remedie om de mindere prestatie van de vorige wedstrijd te vergeten en verder omhoog te kijken. Als UDO blijft presteren is een plek in het linker rijtje meer dan realistisch en gerechtvaardigd.

Doelpuntenmachine VV Oegstgeest draaide zaterdag op volle toeren

voetbal n Zaterdag scoorde Oegstgeest er weer lustig op los, dit keer tegen KSD–Marine in Den Haag. In een wedstrijd waarin de tegenstander onmachtig was om het Oegstgeest moeilijk te maken werd met een monsterscore gewonnen.

Op het gezellige sportpark van KSD-Marine werd bij heerlijk weer een wedstrijd gespeeld die nooit een wedstrijd werd. De overmacht van Oegstgeest was zo groot dat de tegenstander er niet aan te pas kwam. Al na tien minuten opende Steven Apcar met een kopbal de score. Op het goede en snelle combinatievoetbal van Oegstgeest hadden de KSD-Marine spelers geen antwoord. Adil Harfaoui bediende met goede passes vanaf het middenveld de spitsen van Oegstgeest en die stonden op scherp en pakten allemaal hun doelpuntje mee. Zo eindigde de eerste helft met een 0 – 7 voorsprong voor Oegstgeest.
Na de rust ging Oegstgeest door met scoren, binnen vijf minuten stond het 0 – 9. Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa wisselde drie spelers. Nu kwam ook Oegstgeest-topscoorder Danny Wenink in het veld, die door werkzaamheden later aanwezig was. Een half uur voor tijd viel keeper Lucas van der Meij geblesseerd uit. Omdat Heeringa al drie keer gewisseld had moest een speler op doel. Verdediger Robin Noord nam plaats tussen de palen en hield bij de weinige keren dat hij in actie moest komen de nul. Deze middag was er nog een andere wedstrijd aan de gang onder de spelers van Oegstgeest, namelijk wie in deze wedstrijd de meeste doelpunten zou maken. Rens van Klaveren en Danny Wenink gingen naast elkaar op het doel af en met wat onderling geduw en getrek was het Van Klaveren die doelpunt nummer 10 op zijn naam mocht schrijven. Het slotakkoord was van Wenink die vanuit een penalty de eindstand bepaalde op de monsterscore van 0 – 13.
Doelpuntenmakers van deze wedstrijd waren Steven Apcar 10e minuut, Lennard Leeuwenburg 20e minuut, Robin Noort 50e minuut, Danny Wenink 80e minuut, Bob den Hollander 15e, 25e, 48e, en 51e minuut, Rens van Klaveren 30e, 40e, 42e, 55e en 61e minuut.
Oegstgeest gaat met 43 punten uit 16 wedstrijden aan kop, op korte afstand gevolgd door Blauw-Zwart en Van Nispen, die ook steeds hun wedstrijden weten te winnen.