Afbeelding
Foto:

Afvalkunstenaars aan de slag op woensdag 22 februari

afval n Per persoon belandt er elk jaar maar liefst zo'n 500 kilo afval in de vuilnisbak. Op woensdag 22 februari wordt er met kinderen vanaf 8 jaar op een creatieve manier gekeken hoe we samen van plasticafval iets moois kunnen maken. De afvalkunstenaars gaan aan de slag.

Iedereen vanaf 8 jaar is van 13.00 tot 15.30 uur welkom op basisschool de Kring (locatie Rembrandt) in Oegstgeest. Het is eventueel mogelijk een deel van de middag mee te doen. Om in te kunnen schatten hoeveel kunstenaars men kan verwelkomen is aanmelden prettig. Dit kan via afvalkunstenaars@gmail.com. Ook als er niet mee wordt geknutseld kan er worden geholpen afval te redden van de vuilnisbelt. Plastic doppen, deksels en ander niet doorzichtig plastic kan worden ingeleverd bij Thorbeckehof 20 of Basisschool de Kring.


Jens Labordus wint voorleeswedstrijd

lezen n Op maandag 13 februari werd in de bibliotheek van Wassenaar een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden.

Acht deelnemers van basisscholen uit Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar streden om een plekje in de volgende ronde. Jens Labordus van de Hofwijckschool uit Oegstgeest won de voorronde van de Voorleeswedstrijd. Hij las voor uit de Gorgels van Jochem Myjer en was de terechte winnaar. Jens gaat door naar de kwartfinale in Leiden. Voor de regionale winnaars volgt de provinciale finale in april. De landelijk finale vindt jaarlijks eind mei plaats.