Notariskantoor van de Oudeweetering uit Oegstgeest presenteerde samen met Advocatenkantoor Geelkerken Linskens de juridische kanten rond het huwelijk. | Foto Wil van Elk
Notariskantoor van de Oudeweetering uit Oegstgeest presenteerde samen met Advocatenkantoor Geelkerken Linskens de juridische kanten rond het huwelijk. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Sfeervolle bruidsbeurs in La France

Traditie n De bruidsbeurs op zondag 12 februari in La France was voor toekomstige huwelijksparen een perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen. Bij deze negende editie gaven experts een voorproefje op de mogelijkheden voor een onvergetelijk huwelijksfeest.

Bezoekers maakten voor La France al kennis met diverse mogelijkheden van trouwvervoer.

Binnen in het partycentrum toonden bijna veertig ondernemers hoe leuk een feest daar kan zijn, en zelfs als trouwlocatie voor de gemeente Oegstgeest kan dienen. De romantiek straalde ervan af en een uitgestippelde route toonde een variatie aan heerlijkheden, uiterlijke verzorging, bloemen, beauty en kleding, muziek & entertainment, er waren zelfs roofvogels die trouwringen kunnen aanvliegen.

De Oegst­geester ondernemers Alexander Juwelier, Double U Productions Music & More, Daans bloemenwinkel Oegstgeest, De Patissier en Bailine toonden enthousiast hun producten en diensten. (Wil van Elk)


Wijn proeven bij De Gouden Ton

proeven n Zondag 12 maart organiseert Wijnkoperij De Gouden Ton Oegstgeest zijn eerste grote proeverij.

Dit jaarlijkse evenement heet Proeven! en is onderdeel van de jaarlijkse voorjaarsproeverijen van de Gouden Ton.

Van 13.00 tot 17.00 uur is er in Steakhouse Terroir (Slachthuislaan 31 in Leiden) een doorlopende proeverij met zeventig open wijnen.
Na de proeverij is er van 17.30 tot 20.00 uur diner Paulée, waarvoor geïnteresseerden zich kunnen inschrijven.

Er zijn zes wijnproducenten uitgenodigd om hun wijnen te presenteren: Bodegas Enate (Somontano – Spanje), Château de Fuissé (Bourgogne – Frankrijk), Cantina Gorgo (Veneto – Italië), ILauri (Abruzzo – Italië), Weingut Heinrich (Burgenland – Oostenrijk) en Weingut Ökonomierat Rebholz (Pfalz – Duitsland).

Naast de selectie van deze producenten zal Ian Wolbrink van De Gouden Ton een tafel met classics en een tafel met new arrivals presenteren.

De kaarten voor de proeverij en het diner Paulée zijn te koop in de winkel op de De Kempenaerstraat 85. Ook kunnen ze online besteld worden op www.degoudenton.nl.


Veertig jaar Gemengd Koor St. Willibrord

kerk n Tijdens de mis van zondag 12 februari begon het feestelijk jaar voor het Gemengd Koor St. Willibrord. Zij vieren, zoals eerder in deze krant vermeld, hun smaragden jubileum.

Koos van der Heijden nam de bloemen voor zijn vrouw Agniet in ontvangst omdat zij er zelf helaas niet bij kon zijn.
Namens de pastoraatgroep en de beheercommissie sprak Huub de Groot de koorleden kort toe. Zij ontvingen alvast een hartelijk applaus van alle aanwezige gelovigen en een boeket bloemen. Ook een enkel oud-lid kreeg zo'n bloemenhulde.
De Groot sprak: "Zoals Augustinus zelf ooit verkondigde: zingen is dubbel bidden. Wij danken jullie heel hartelijk voor al het muzikale moois dat jullie voor de gemeenschap hebben gedaan en nog gaan doen."
Het Gemengd Koor werd in 1977 opgericht. Er zijn nog drie leden van het eerste uur actief lid (Agniet van der Heijden, Mirjam van der Wouden en Jacqueline van Arend). De huidige dirigente Mijke de Ru is vanaf het tiende jaar de vaste dirigent; alweer dertig jaar dus. En de vaste organist,
Martin Goddijn begeleidt de leden sinds vijftien jaar. Het koor bracht inmiddels twee CD's uit.
"Om de volgende veertig jaar tegemoet te gaan, kan het koor nog nieuwe leden gebruiken. Mits zij goed kunnen zingen, want het koor stelt zo zijn eisen aan de zangkwaliteiten van de leden." Het is een hechte groep die naast het repeteren en zingen ook gezamenlijk andere activiteiten onderneemt, zoals wandelen of zelfs wijn bottelen. Dikwijls ook met partners, aanhang en kinderen. Optredens vinden plaats in de eigen parochiekerk, in andere kerken in de regio en in het buitenland.
Op 21 mei om 15.00 uur is er het jubileumconcert in de Willibrordkerk van Oegstgeest. Ook staan er uitwisseling met de andere koren in de parochie op het programma. www.willibrordkooroegstgeest.nl

Het koor werd hartelijk bedankt voor al het muzikale moois.