Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Nieuws K&O Oegstgeest

cursussen n Volksuniversiteit K&O Oegstgeest organiseert de komende weken weer diverse interessante activiteiten.

Linda Sloterdijk laat aan de hand van verschillende technieken (onder andere stempelen, sjabloneren en tekenen) en materialen (onder andere aquarel-, acrylverf, stiften en inkt) zien hoe deelnemers hun eigen dagboekje kunnen maken. Belevenissen, gedachten of mooie quotes komen tot uiting in een klein kunstwerkje.

Op 8 maart is de eerste van vijf bijeenkomsten Art Journaling, aanvang 19.30 uur. Prijs € 78,- excl. materiaalkosten € 6,-.


Onder leiding van Monique Shaw gaat op 6 maart een nieuwe cursus Fotografie voor gevorderden van start. Een speelse cursus, waar met name de mensen die al wat langer fotograferen en de basisinstellingen van hun camera goed beheersen, veel inspiratie kunnen op doen. Start maandagavond 6 maart. Prijs € 95,- voor zes lessen.

Inmiddels zijn de meeste reguliere groepen weer gestart. Het is bijna altijd mogelijk om later in te stromen. Volksuniversiteit K&O Oegstgeest, Lange Voort 2u. Secretariaat geopend van 9.00 tot 13.00 uur. Telefoonnummer (071) 5172365. www.ko-oegstgeest.nl


Geef mij maar een boek

lezen n Afgelopen vrijdag is de landelijke boekhandel-actie 'Geef mij maar een boek' van start gegaan.

Een van de bekendste Nederlandse kinderboeken 'Achtste-groepers huilen niet' van Jacques Vriens kost tijdelijk maar 2 euro. Dit ter bevordering van lezen onder jongeren. Door elk jaar een boek te kiezen dat, zolang de voorraad strekt, voor een prikkie te koop is, kan werkelijk iedereen kennis maken met de kroonjuwelen van de Nederlandse jeugdliteratuur. Ook scholen zijn uitgenodigd om samen met de boekhandel aan dit initiatief mee te doen.

In de Rijnlandse Boekhandel werden de eerste exemplaren gratis uitgereikt aan een aantal kinderen.