Fiks 2 van coaches Reinetta de Mooij en Henny Piket, werd kampioen. |  Foto Jessica Hazenoot
Fiks 2 van coaches Reinetta de Mooij en Henny Piket, werd kampioen. | Foto Jessica Hazenoot

Fiks 'wint' een punt

korfbal n Fiks heeft afgelopen zaterdag aan de ontmoeting tegen ZKV een punt overgehouden. Op 19-19 blies de arbiter af. Daarmee is het Fiks niet gelukt ZKV op de ranglijst te passeren en de vijfde plaats over te nemen.

Fiks verkeerde niet in de vorm van de twee voorgaande wedstrijden, die beide winnend werden afgesloten. Vooral in de beginfase had Fiks aanvallend overwicht, maar dat betaalde zich niet uit in een voorsprong. ZKV ging effectiever met de mogelijkheden om en kwam op 0-2. Bij de thuisploeg was aanvankelijk alleen Dominic van Welzen schotvaardig. Hij was de grondlegger van een gelijke stand en na 2-4 schoot hij ook de 3-4 binnen. Door regelmatig slordig balverlies in de aanval, het niet benutten van vrije ballen en een gemiste strafworp lukte het Fiks niet om scorend gelijke tred met ZKV te houden. Voortdurend was het knokken om de achterstand beperkt te houden. Deze zou bij rust 8-11 bedragen.

veerkracht

Analyse trainer Rick Nell: "ZKV was in staat ons spel vakkundig te ontregelen waardoor mijn team niet in de flow kwam van de vorige twee wedstrijden. Bovendien hielden sommige spelers zich te veel bezig met het randgebeuren. En ja, dat zijn elementen die een negatieve invloed op het spel hebben." Vanzelfsprekend ging hij in op de indrukwekkende come back in de slotminuten van de ontmoeting. "Samenvattend moet ik bekennen dat we een punt hebben gewonnen. Immers, we stonden tot een kleine drie minuten voor tijd voortdurend op achterstand. Dat er toch een gelijkspel als resultaat uit de bus rolde, bewijst de veerkracht van Fiks als team als het er echt op aankomt", prees hij.

Vrijwel de gehele tweede helft liep Fiks achter ZKV aan. Bij 10-14 en 15-19 bedroeg het verschil vier punten. Gelukkig namen Kevin Vreeken (4), Jan Anholts (6) en Lianne Anholts (2) de scorende rol over. Dit voorkwam dat ZKV een beslissende demarrage kon nemen. Vanaf de 40e minuut viel bij de opponent het scoren stil. Fiks profiteerde uitstekend door vier keer op rij te scoren en alsnog een gelijkspel te pakken. Roy Vreeken was ook drie keer succesvol. De concurrentie van Fiks kwam niet in actie. Bij twee verenigingen (Sporting Trigon en Dos Kampen) was sprake van een tragisch sterfgeval waardoor wedstrijden zijn uitgesteld.

kampioenen

Het succesvolle team Fiks 2 (grote foto) van coaches Reinetta de Mooij en Henny Piket, werd onlangs kampioen werd. Afgelopen zaterdag handhaafde dit team de ongeslagen status door een ruime 20-13 zege op KVS 4. Komend seizoen wacht de reserve eerste klasse.

Ook Fiks 4 (kleine foto) werd kampioen. Na een uitstekend seizoen promoveert dit team naar de reserve derde klasse.


Geske Dijkstra Nederlands kampioen

tennis n Geske Dijkstra uit Oegstgeest, lid van OLTC, is zaterdag eerste geworden in de damesenkel-60+ bij de Nederlandse Overdekte Veteranen Kampioenschappen (NOVK) in Hilversum.

Op de banen (trage hardcourt) van het Tulip Tenniscenter vonden de NOVK vonden van zaterdag 4 februari tot en met zondag 12 februari. Dit jaar was er een recordaantal inschrijvingen voor het toernooi, namelijk 450.

'Ik heb hard geknokt om te winnen'

Er werd gespeeld in de leeftijdscategorieën vanaf 35+ tot 85+. De oudste deelnemer bij de mannen was 85 jaar en bij de vrouwen 80 jaar oud.

"Hoewel er veel deelnemers waren dit jaar, gold dat niet voor mijn categorie. Ik was (net) de hoogste in ranking en als eerste geplaatst, maar dat maakte het niet makkelijker. Vrijdag en zaterdag heb ik hard moeten knokken om de singles te winnen. Maar dat is gelukt en daar ben ik heel trots op!" aldus Geske.

Geske Dijkstra (r) met tegenstandster Jolanda van Dooyweerd uit Utrecht.
Afbeelding