Een volle Völker-Diebenzaal in Kasteel Oud-Poelgeest.
Een volle Völker-Diebenzaal in Kasteel Oud-Poelgeest. Foto:

Succesvolle lezing in Oud-Poelgeest

boek n Afgelopen zondagmiddag kwam René Dessing op uitnodiging van de Rijnlandse Boekhandel naar Kasteel Oud-Poelgeest.

Kunsthistoricus Dessing gaf in een volle Völker-Diebenzaal een zeer interessante lezing over historische buitenplaatsen in de regio.

In zijn uiteenzetting bracht Dessing de rijke lustoorden van weleer opnieuw tot leven.

Het boek van Dessing, 'Haagse en Leidse Buitenplaatsen', vol van meeslepende verhalen over rijkdom, macht, architectuur- en tuingeschiedenis, maar ook over ziekte en dood, faillissementen en oorlogsgeweld, is te koop bij de Rijnlandse Boekhandel.


Koffieochtend

ontmoeting n Op vrijdag 10 februari is er de maandelijkse koffieochtend in de Regenboogkerk aan de Mauritslaan te Oegstgeest. Iedereen is van harte welkom om 10.00 uur.

Deze ochtend staat in het teken van de treinreis naar China en de Zijderoute die Anneke van Cuilenburg, samen met haar man in oktober 2016 hebben gemaakt. Zo reisden zij onder andere ook naar de binnenlanden van China en ontdekten daar veel mooie bezienswaardigheden en culturen. Zij zal hierover vertellen aan de hand van een diapresentatie.

Voor vervoer kan men contact opnemen met Mw. J.C. van Cuilenburg-Pasma, tel.nr. (071) 5170435.

Bezoek Omtzigt

politiek n Op woensdag 15 februari doet de pensioentour van Pieter Omtzigt, kamerlid en kandidaat voor het CDA bij de komende verkiezingen, de Duin- en Bollenstreek aan. Vanaf 19.00 uur is hij, samen met onder andere Julius Terpstra, de CDA-kandidaat van de jongeren en de regio, te gast bij de CDA-afdelingen uit de Duin- & Bollenstreek. De bijeenkomst wordt gehouden in het bedrijfsrestaurant van het complex van FloraHolland in Rijnsburg.

Julius Terpstra, de andere regionale CDA-kandidaten en FloraHolland zullen zich presenteren. Vervolgens zal Pieter Omtzigt de rest van de avond vullen. De ontvangst is vanaf 18.45 uur. Aanmelden is niet nodig. Volg bordjes 'CDA-bijeenkomst'.

65 jaar NSO

muziek n Wat gebeurt er als je honderd van de beste student-musici van Nederland in tien dagen een programma laat instuderen en hen dat vervolgens tien dagen achtereen laat uitvoeren in alle grote concertzalen van Nederland? Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) bewijst voor de 65e keer dat deze succesformule garant staat voor een muzikale belevenis op zeer hoog niveau.

Gespeeld wordt onder andere de negende Mahlersymfonie. Ook is gekozen voor een vioolconcert van Takemitsu.
Het NSO speelt op donderdag 16 februari in de Stadsgehoorzaal in Leiden om 20.15 uur.
www.nso.nl