Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Platform Kunst, Cultuur en Erfgoed - II

ontmoeting n Het Platform voor Kunst, Cultuur en Erfgoed in Oegstgeest, dat in augustus 2016 startte, is een 'ontmoetingsplaats' voor mensen en organisaties die zich inzetten voor kunsten, cultuur en erfgoed in Oegstgeest en dat ook graag samen met anderen willen doen. De circa 20 deelnemers aan het platform zijn van heel verschillende komaf: variƫrend van Bibliotheek en Dorpscentrum tot Rockschool en gedreven ondernemers die kunst of cultuur verkopen. Komende weken stellen de deelnemers zich in deze rubriek voor.

Cultuurhuis De Paulus

Het cultuurhuis is gevestigd in de Pauluskerk aan de Warmonderweg. De kerk is een rijksmonument uit 1931, een mooi voorbeeld van de Amsterdamse School. In 2007 ging de kerk over naar de Stichting Pauluskerk. Doel van de Stichting is het behoud en de exploitatie van het monument.
Binnen de kerk is een vijftal ruimten beschikbaar. Uiteraard is er de imposante voormalig kerkzaal. Ook zijn er intieme ruimten die gebruikt kunnen worden voor kleinschalige evenementen.

verhuur

De Stichting verhuurt ruimten aan partijen binnen de cultuursector, in de brede zin. Er zijn op dit moment diverse vaste huurders. Om een indruk te geven: De Vrije Academie, BplusC, De Volle Evangelie Gemeente Leiden e.o., diverse bewegingscursussen. Dansschool Amigo Salsa organiseert salsa-matinees en de Stichting Internationale Muziekkamer Oegstgeest organiseert op zondagen matineeconcerten. Het cultuurhuis organiseert zelf geen evenementen; het faciliteert. Men is altijd bereid om mee te denken over nieuwe initiatieven. Er is een pool van vrijwilligers beschikbaar om klanten te begeleiden.

vrijwilligers

"Uiteraard zijn wij permanent op zoek naar vrijwilligers! Paar uurtjes per maand om bij te springen; groene vingers voor het onderhoud van de prachtige tuin, klein onderhoud, hulp bij het bedienen van de geluidsapparatuur, gastvrouw of -heer bij colleges of concerten. Er is altijd wat te doen!"

samenwerking

"Wij hopen dat het Platform de samenwerking zal bevorderen tussen partijen die actief zijn op het cultuurvlak. Elkaars creativiteit stimuleren, gezamenlijke initiatieven ontplooien, en meer mooie dingen ondernemen," aldus een vrijwilliger.


www.cultuurhuisdepaulus.nl