Rens van Klaveren (11) schermt de bal behendig af.’ | Foto Leo van den Broek
Rens van Klaveren (11) schermt de bal behendig af.’ | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

Vv Oegstgeest ruim langs WVC: 0-8

voetbal n Oegstgeest op bezoek bij hekkensluiter WVC, had op voorhand al niet zo veel te vrezen. Immers thuis in Oegstgeest had men de grootste overwinning behaald tot nu toe (13-1).

Inderdaad bleek ook nu in Roelofarendsveen dat er in de vierde klasse grote verschillen zijn in kwaliteit. De gehele wedstrijd heeft zich nagenoeg afgespeeld in en rond het strafschopgebied van WVC. Reeds in de vijfde minuut opende Bob den Hollander de score, vrijwel direct gevolgd door nummer twee van de schoen van Rens van Klaveren. Om de schade enigszins beperkt te houden, bleven alle Veenders in de verdediging hangen, waardoor er bijna geen doorkomen aan was voor de Oegstgeesternaren. Veel ging, zoals het dan moet, via de flanken maar daar kwam onvoldoende uit. Na de rust zocht WVC dan toch dapper wat meer de aanval, waardoor er nu veel meer ruimte ontstond, waarmee Oegstgeest wel raad wist. Met mooie aanvalsacties sneed men door de verdediging van WVC, waardoor de doelpuntenmachine werd aangeslingerd. Van de vele kansen werden er, ondanks goed keeperswerk, dan toch nog een acceptabele zes verzilverd. Het sluitstuk was voor Danny Wenink. Een groot compliment voor de spelers van WVC dat zij, ondanks het grote krachtsverschil, op zeer sportieve wijze de strijd zijn aangegaan.
Met dank ook aan de rapporteur van de KNVB die door afwezigheid van de door de KNVB aangestelde scheidsrechter, zelf maar de fluit ter hand nam.

Volgende week ontvangt Oegstgeest de middenmoter VVSB.

Na winterstop 'van slag'

voetbal n Na de afgelasting van de eerste competitiewedstrijd van vorige week trad UDO 1 zaterdag thuis aan tegen Van Nispen. Van Nispen staat vierde in de ranglijst en UDO op de elfde plek. Een makkelijke wedstrijd zou het niet worden. Anders was het voor fusiepartner v.v. Oegstgeest. Als lijstaanvoerder gingen zij op bezoek bij WVC dat laatste in de standenlijst staat.

Ook het tweede team, het combinatieteam van v.v. Oegstgeest en UDO: ST UDO Oegstgeest 2 kwam in actie. Zij speelden uit tegen Voorschoten'97.

fusie

Voorafgaand aan het weekend, op maandag 30 januari in het clubhuis van Vv Oegstgeestwas, was er veel aandacht voor de presentatie van de verenigingsnaam en tenue van de fusievereniging (Vv Oegstgeest en Vv UDO). Zoals al eerder in deze krant vermeld, is de fusienaam OVV De Vossen. Het tenue heeft donkerblauw als voornaamste kleur met twee smalle gele verticale strepen. Het shirt van het uittenue is lichtblauw.

Inmiddels ligt de businesscase voor het complex de Voscuyl bij de gemeenteraadsleden. De fusiebegeleidingscommissie (FBC) heeft de businesscase ook nader toegelicht tijdens een bijeenkomst in het clubhuis van Vv UDO. Mogelijk vindt hierover bij de gemeente al in maart besluitvorming plaats.

wedstrijden

Zoals de titel van dit artikel al aangeeft is UDO 1 na de winterstop niet echt lekker van start gegaan. Tegen Van Nispen konden ze geen vuist maken. UDO speelde niet dat enthousiast makende voetbal dat we voor de winterstop zagen. Van Nispen was eigenlijk geen moment in gevaar en wist in de eerste helft de stand al op 0-4 te zetten en voerde dat na rust nog verder op tot 0-6. Gelukkig kon Patrick Vergeer aan het eind van de wedstrijd de eer van UDO nog redden door de 1-6 op het scorebord te zetten.

Het tweede team, ST UDO Oegstgeest 2 liet UDO 1 zien hoe je een wedstrijd wel naar je toe kan trekken. Hoewel zij in de eerste helft, uit tegen Voorschoten'97, nog een doelpunt moesten incasseren, wisten ze dat in de tweede helft weer volledig recht te zetten: 1-3.

Overige uitslagen

Leiden-Blauw Zwart 2-3, Oosterheem-Roodenburg 1-8, UDO-Nispen 1-6, VVSB-Rijnland 0-4, Wassenaar-KSD-Marine 3-3, Woubrugge-Football Fact 3-3, WVC-Oegstgeest 0-8.

Partrick Vergeer hier op archieffoto van de uitwedstrijd tegen van Nispen.    | foto: lichtenbeldfoto.nl