Afbeelding
Foto:

Het 'stille' bouwplan van B&W

Ons Hofbrouckerpark. Het ene kaartje toont het park met alle kortgeleden zo succesvol gemoderniseerde lage aanleunwoningen evenals het recentelijk volledig geüpdatet zorgcentrum Hofwijck. Het andere kaartje laat een plan van B&W zien, waarin B&W al die zojuist gemoderniseerde laagbouwwoningen wil laten slopen(!) en vervangen door hoogbouw/torenflats op het park. Weg parkachtige omgeving. Weg duurzaamheid.
Wij ontdekten dit zo stilgehouden B&W-plan in het voorontwerp van de Oudenhof-Klinkenbergerplas-bestemmingsplanherziening waar het Hofbrouckerpark deel van uitmaakt. Dat B&W dit hoogbouwplan en bijbehorende vernietiging van die parkachtige omgeving zo lang mogelijk heeft willen stilhouden lijkt begrijpelijk. Immers het Hofbrouckerpark ligt vlak bij het meest dichtbevolkte gedeelte van Oegstgeest, t.w. het Lange Voort-centrum met die grote appartementsgebouwen. Al bij de vorige bestemmingsplanherziening liet de bevolking massaal aan ons bestuur weten dat het weinige nog aanwezige aan parkachtige omgeving moet worden behouden. Dat is Hofbroucker en Wijckerslooth naast al dat steen en beton van het LV-centrum. Een uitzondering was er, nl. zorgbehoeften. Maar die zijn gewijzigd en dus dient behoorlijk bestuur voortgaande verstening van de LV-omgeving opnieuw zorgvuldig af te wegen. Tot nu toe is die afweging krampachtig vermeden. Is nergens terug te vinden. Zelfs gemeenteraadsleden blijken over zo'n afweging niet te zijn geïnformeerd.
Benieuwd welke gemeenteraadsleden meegaan met dit stille B&W-plan. M.a.w. het zouden die politici die het welzijn van allen in-en-rond het Lange Voort-centrum bewust willen vergeten. Er zijn beteren. Afweging is nu aan de politieke partijen en hun begaan zijn met welzijn in het dichtstbevolkte deel van Oegstgeest.

Vereniging Hofbrouckerpark/Hofwijck


Afbeelding