Sunterra biedt in het koffiehuisje een mooie vergaderruimte, wifiplekken, werkplekken en een kinderhoekje. | Foto PR
Sunterra biedt in het koffiehuisje een mooie vergaderruimte, wifiplekken, werkplekken en een kinderhoekje. | Foto PR Foto: Willemien Timmers

Sunterra koffie & ijs open op donderdag en vrijdag

onspanning n Het Sunterra koffiehuis aan de Clusiushof, is gebouwd als onderdeel van het centrum voor inspiratie & ontwikkeling, dat op 15 januari een geslaagde open dag had. Het koffiehuisje is opgezet als iets voor en door Oegstgeestenaren.

"Het huisje hoort echt bij de Triple P-filosofie die ons inspireert," vertelt initiatiefnemer Corjan Vliek. "People, Planet, Profit. Bij de realisatie van het koffiehuis hebben we afspraken gemaakt met de tegenoverliggende Superrr: Wij zorgen voor het pand en zij voor de mensen en de bediening. Een van de R-en van de Superrr is namelijk die van re-integratie. Zij werken dus met mensen die, door verschillende omstandigheden, afstand hebben tot de arbeidsmarkt en die daar wel dichter bij willen komen."

Dit past natuurlijk goed bij zo'n klein initiatief als een koffiehuisje annex ontmoetingsplek in een woonwijk. De Triodos bank gelooft ook in dit principe en heeft het initiatief mede-ondersteunt.
"De Superrr heeft echter sinds de opening best moeite gehad om zelf voldoende re-integreerders te krijgen. Misschien is het goed om hierover nog eens met de gemeente om tafel te gaan. We zijn allerlei alternatieve kanalen langs gegaan, omdat we echt in ons model geloven. We hebben bijvoorbeeld de Leo Kannerschool en 's Heeren Loo benadert. Er zijn echt mooie dingen aan het groeien."
Sunterra koffie & ijs is blij nu te kunnen melden dat ze voortaan twee dagen per week open zijn. "Wel kunnen daarbij de steun van Oegstgeestenaren gebruiken. We zoeken nog vrijwilligers en achterwachten. Dus wie wil op een ontspannen manier koffieschenker zijn en tegelijkertijd re-integranten en de wijk een zetje geven?" vraagt Vliek.


Sunterra biedt in het koffiehuisje een mooie vergaderruimte, wifiplekken, werkplekken en een kinderhoekje.

"De P van Planet krijgt ook veel aandacht. Het huisje is geheel duurzaam ingericht en de koffie, thee, limonade en het ijs zijn allemaal eerlijk en heerlijk!"

actie

Om de start te laten slagen en vieren geeft de Superrr van 30 januari tot en met 11 februari op alles wat duurzaam is 25% korting en hebben ze een stempelkaart om te sparen voor twee luxe koffie voor één euro bij het koffiehuisje. Daar bovenop heeft Sunterra om 10.30 uur en om 15.30 uur piek uur.

Sunterra koffie & ijs (om te werken, vergaderen of te ontmoeten) is open op donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur.
Clusiushof 7. www.sunterra.nl


Kinderyoga op de Daltonschool

yoga n Woensdagmiddag 25 januari starten de kinderyogalessen van Yoga met Jeannette op de Daltonschool Oegstgeest.

Theo Caspers, directeur van de Daltonschool, is blij met dit nieuwe aanbod voor kinderen in de basisschool leeftijd. "In deze tijd hebben veel kinderen moeite met zich concentreren en hebben ze vaak last van prestatiedruk. Kinderyoga kan ze helpen om hun lichaam te voelen en hun hoofd leeg te maken zodat ze tot rust komen. Als school hebben we ook een wijkfunctie en ik ben blij dat gecertificeerd yogadocent Jeannette Grootendorst-Nijhuis bij ons kinderyogalessen gaat verzorgen".

De kinderyogalessen staan open voor kinderen van alle basisscholen in Oegstgeest. In januari en februari is een proefles gratis. Meer informatie en aanmelding:

www.YogaMetJeannette.nl.