Afbeelding
Foto:

Zilver op NK

tafeltennis n Pecos-speelster Maaike Dekkers heeft zondag in het dubbelspel zilver gewonnen op het Nederlands Kampioenschap tafeltennis voor spelers met een B-licentie.

In het enkelspel reikte ze tot de halve finale. Dekkers (rechts) zet hiermee haar uitstekende vorm van vorig seizoen voort. Ze werd toen kampioen met de dames van De Treffers (Roelofarendsveen) in de eerste divisie en promoveerde met Pecos 4 bij de mannen naar de derde divisie. Haar dubbelpartner in Panningen was haar Veense teamgenote Merit de Jeu. Vorig jaar werd Dekkers met een andere partner (Heleen Mulderij) ook al tweede.


Fiks mist koelbloedigheid bij afronding

korfbal n Fiks heeft het goede resultaat tegen Sporting Trigon vorige zaterdag geen vervolg kunnen geven in de thuiswedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest. Na afloop stond 19-23 op het bord in het voordeel van de bezoekers.

Het was wel een heel andere uitslag dan in de uitwedstrijd toen Fiks met 30-16 onderuitging. Toen een kansloze nederlaag maar er had afgelopen zaterdag meer ingezeten, want qua spel waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het scoreverloop is daarvan een duidelijke getuige. Gedurende het grootste deel van de wedstrijd had HKV/OE de leiding, maar de voorsprong was meestal niet meer dan één punt. Voor het publiek ontspon zich dus een uitermate boeiend treffen waarin de thuisclub lange tijd hoop mocht koesteren op een goede wending met winst als resultaat.

Even leek deze hoop gestalte te krijgen. Na de 10-10 ruststand (Kevin Vreeken realiseerde vijf seconden voor tijd de gelijkmaker) pakte Fiks het initiatief. Jan Anholts en Dominic van Welzen (topscorer met zes inzetten) brachten Fiks op 13-11 en het had nog mooier kunnen zijn als het schot van Ilse Hazekamp niet uit de korf was gedraaid en daarmee haar derde treffer zou hebben gescoord.

"Fiks had overigens al fraaie scoringsmogelijkheden laten liggen en verdedigend wat feller moeten zijn," volgens trainer Rick Nell. Hij zag ook dat Fiks wederom uit vrije ballen geen rendement oogstte; een belangrijk manco. De Haagse formatie scoorde gemakkelijker en herwon het initiatief. In de 35e minuut sloeg HKV/OE een gaatje naar 17-20. Dit was het moment dat Fiks scorend de controle verloor en de achterstand, na 18-20 door Dionne Blangé, zag oplopen naar 18-23. Het inbrengen van Youp Coli en Timo Dezentje brachten geen gewenste ommekeer.

De eindstand werd 19-23. Extra dissonant was de winst van Bep, waardoor Fiks weer onderaan staat.