Pas in de laatste minuut van de wedstrijd stelde Vivax de overwinning veilig. | Foto Ad Jordaans Foto: Willemien Timmers

Vivax weet spannende wedstrijd te winnen

waterpolo n Heren 1 van Zwem & Polovereniging Vivax heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Z&PC de Gouwe gewonnen. In een spannende wedstrijd wist de formatie uit Oegstgeest de punten in eigen huis te houden.

Het duurde tot halverwege de eerste periode tot dat het eerste doelpunt viel. Via Nick Driebergen en Stefan de Die nam Vivax een 2-1 voorsprong. Halverwege de wedstrijd was de ploeg uitgelopen naar een 5-3 voorsprong door doelpunten van Hans Jordaans (2x) en nogmaals Stefan de Die. Toen Hans Jordaans met een snoeihard afstand schot de stand in de derde periode op 6-3 bracht leek er geen vuiltje aan de lucht. De Gouwe dacht daar echter anders over en binnen enkele minuten was de stand gelijk getrokken naar 6-6. Lang in de vierde periode bleef het nog spannend door Hans Jordaans (7-6) en Nick Driebergen (8-6) zat Vivax wel telkens aan de goede kant van de score. De Gouwe gaf zich echter niet gewonnen en bleef door een doelpunt van Jaco de Jong (8-7) hopen op een gelijkspel. Pas in de laatste minuut van de wedstrijd stelde Vivax de overwinning veilig door doelpunten van Stefan de Die en Nick Driebergen (10-7). Periodestanden: 2-1 3-2, 1-3, 4-1. Volgende wedstrijd is zaterdag 4 februari in Poelmeer tegen MNC Dordrecht (aanvang 18.15 uur). Lijkt het je ook leuk om een keer te waterpoloën? Kom dan een keer meetrainen op maandag of donderdagavond. Kijk voor meer informatie op www.vivax-oegstgeest.nl of kom langs in het zwembad.

TTV Pecos Oegstgeest Invitatietoernooi

tafeltennis n Op vrijdagavond werd er bij de tafeltennisvereniging Pecos Oegstgeest een Invitatietoernooi gespeeld - een try-out - voor 3e, 2e, 1e en hoofdklassers.

Veel 'goud van oud' was aanwezig, maar ook aanstormend jong talent.
De deelnemers van maar liefs zeven verenigingen (waaronder Salamanders, HTTV-070, Play Fair, Docos en Scylla) kwamen op uitnodiging soms van verre om aan dit eerste toernooi in het nieuwe jaar deel te nemen. De vier tafeltennissers van Vitesse'35 uit Hengelo spanden de kroon. Zij reisden pakweg 180 kilometer om in Oegstgeest aanwezig te kunnen zijn.

In drie categorieën werd gestreden om de prijzen.
In de hoofd/1e klas categorie gingen de herinneringsprijzen naar 1. Kento Nomura (Ttv Pecos Oegstgeest) en 2. Job de Kruiff (Ttv Pecos Oegstgeest)
In de 2e klas categorie gingen het goud naar Arie Roos (Ttv Play Fair Leimuiden) en het zilver naar Chris Roolvink (HTTC Vitesse'35 Hengelo)
In de 3e klas categorie was de hoogste eer weggelegd voor Zhanguan Liu (Pecos Oegstgeest) en het zilver was voor Fred v.d. Meer (Ttv Play Fair Leimuiden).