Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Dorpscentrum: Beloftevolle Nieuwjaarsbijeenkomst

ontmoeting n Tijdens de gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst van het Dorpscentrum op vrijdagmiddag 13 januari, werden de vrijwilligers verrast met een grote gift.

Ernst de Bruijn, penningmeester van het Lokaal Fonds Oegstgeest (LFO) boodt samen met organisator Rob Boxhoorn van Jazz in Oegstgeest een cheque van 4530 euro aan aan Ali Hellinga van het Dorpscentrum. Het was de door LFO verdubbelde opbrengst van het benefietconcert van eind oktober vorig jaar. Van het bedrag zal het Dorpscentrum, dat sinds begin dit jaar op eigen benen staat, een nieuwe geluidsinstallatie aanschaffen.

Pieter Hellinga liet in zijn speech aan de talrijke bezoekers weten zich niet te laten leiden door het feit dat de gezellige bijeenkomst op vrijdag de dertiende plaatsvond. "We staan sinds kort op eigen benen als Dorpscentrum, en dat voelt goed. Op weekbasis zijn hier in het gebouw zo'n vijftig activiteiten. Dat is veel, maar we blijven doorademen en onze schouders er onder zetten." Hellinga vertelde dat het Dorpscentrum aan de slag gaat met versteviging van de organisatie en vernieuwing van het gebouw. "Het vijftig jaar oude gebouw is degelijk, maar wel gedateerd." Een groep Oegstgeester vormgevers gaat zich met de nieuwe inrichting bemoeien. "Als eerste zal de begane grond worden aangepakt, en dan vooral de hal. Die zal rechtstreeks met de grote en kleine zaal verbonden worden." Ook is het de bedoeling dat vauit de hal de binnentuin te zien zal zijn.