De deelnemers van de eerste editie Schaats voor Kika. Oegstgeestenaar Frans van Rijn staat in de rechterhelft (zonder hoofddeksel en zonder bril). Foto Eppo Karsijns - Red Pixl Media
De deelnemers van de eerste editie Schaats voor Kika. Oegstgeestenaar Frans van Rijn staat in de rechterhelft (zonder hoofddeksel en zonder bril). Foto Eppo Karsijns - Red Pixl Media Foto: Willemien Timmers

n Frans van Rijn op de schaats voor Kika

schaatsen n Zestig deelnemers aan de eerste editie van Schaats voor KiKa hebben samen €126.070,- opgehaald voor KiKa. Op vrijdag 13 januari schaatsten zij 50, 100, 150 of 200 kilometer op de Oostenrijkse Weissensee in de strijd tegen kinderkanker.

Oegstgeesternaar Frans van Rijn deed ook mee. "150 km geschaatst op de Weissensee. Toen moesten we eraf. Het was niet meer verantwoord. Wel leuk dat ik in een groepje zat met Ben van de Burg," aldus Frans op Facebook.

Al sinds het ontstaan van KiKa zetten Nederlanders zich op een sportieve manier in voor kinderen met kanker. Dit jaar ook op het ijs van de beroemde Weissenee.