De opdracht was: hoe ziet je mooiste huis of tuin eruit? | Foto PR
De opdracht was: hoe ziet je mooiste huis of tuin eruit? | Foto PR Foto: Willemien Timmers

Tekenwedstrijd in de wijk Buitenlust

buurt n De tekenwedstrijd die MeerWonen op woensdagmiddag 11 januari heeft georganiseerd voor de kinderen uit de wijk Buitenlust in Oegstgeest was een groot succes.

In buurthuis de Kratong waren dertig kinderen uit de wijk enthousiast aan het kleuren, onder leiding van drie enthousiaste vrijwilligers die regelmatig knutselmiddagen organiseren.

De opdracht was: hoe ziet je mooiste huis en/of tuin eruit? Veel creatieve en kleurrijke tekeningen zijn ingeleverd en aanstaande dinsdag maken we de winnaars via onze site bekend. De mooiste tekeningen worden afgebeeld op een stoeptegel en in de straten van de wijk Buitenlust geplaatst. Een leuke afsluiting van een groot herstructureringsproject.

MeerWonen heeft in de afgelopen acht jaar 211 woningen in de wijk Buitenlust gerenoveerd en deels nieuw gebouwd. Daarbij is het oorspronkelijke karakter van de wijk zoveel mogelijk behouden. De woningen zijn bovendien duurzaam vernieuwd met oog voor comfort, kwaliteit, energieverbruik en de huurprijs. Naar verwachting worden de laatste woningen in april 2017 opgeleverd en in mei zal men het hele project op feestelijke wijze afronden.


Creatief schrijven in de volle breedte

K&O n Er start bij Volksuniversiteit K&O in Oegstgeest een nieuwe cyclus 'Creatief schrijven in de volle breedte'.

Of je al enige schrijfervaring hebt of blanco begint, als je ervan houdt verrast te worden, is deze cursus een aanrader. Associatietechnieken worden aangereikt waarmee cursisten genoeg stof kunnen verzamelen om over te schrijven. Iedere les zijn er nieuwe inspirerende schrijfopdrachten om de schrijftechniek (verder) te ontwikkelen.

Door veel te experimenteren ontdekken cursisten gaandeweg wat hen ligt, en wat hun sterke kanten zijn. Uiteenlopende schrijftechnieken komen aan bod: zoals het creëren van personages, spanning, het schrijven van dialoog, werken met tijd en perspectief. Daarbij doen we alle genres aan: proza, poëzie, toneel, film, non-fictie.

Dorothée Albers is schrijfdocent en schrijfcoach. Ze werkt onder andere voor culturele organisaties en bibliotheken en heeft daarnaast haar eigen schrijfwerkplaats. Start vrijdag 10 februari, 10 lessen van 2,5 uur voor € 180,-.

Volksuniversiteit K&O Oegstgeest, Lange Voort 2u, secretariaat geopend van 9.00 – 13.00 uur - telefoonnummer 071-5172365 - website www.ko-oegstgeest.nl