Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Fysiotherapie van Wijckerslooth

fysio n Op 2 januari opende de Praktijk voor Fysiotherapie van Wijckerslooth haar deuren op het Van Wijckersloothplein 1 in Oegstgeest. Voor vele mensen in de regio al een bekende fysiotherapiepraktijk binnen het Verpleeghuis van Wijckerslooth, onderdeel van Marente. Maar toch is er nu iets anders.

Arinda Molenaar: "Samen met de bestuurders van Marente zijn we tot de conclusie gekomen dat als wij als zelfstandige fysiotherapiepraktijk doorgaan, wij op deze manier de kwaliteit van ons vak naar een hoger niveau kunnen brengen."
Door alle veranderingen in de zorg neemt de eerstelijns fysiotherapie een steeds belangrijkere rol in binnen de ouderenzorg. Al jaren verzorgt de afdeling fysiotherapie de behandeling van mensen met een chronische aandoening en (kwetsbare) ouderen in de regio waarbij mensen worden behandeld en ondersteund om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. De behandeling vindt plaats in de praktijk maar als dit voor de cliënt niet mogelijk is, komt de fysiotherapeut ook bij de mensen thuis.

Arinda Molenaar en Elise van der Zon werken al jaren voor Marente en hebben zich gespecialiseerd in de behandeling van neurologische en orthopedische patiënten zoals nieuwe heupen en knieën, Parkinson, artrose en andere aandoeningen die op latere leeftijd voorkomen. Tevens zijn ze aangesloten bij meerdere (landelijke) netwerken zoals ParkinsonNet, Ouderennetwerk, MS Zorg Nederland, Transmuralis/CVA en het Rijnland Heup Knie Netwerk. "Maar ook bieden wij in samenwerking met de ledenservice van Marente cursussen aan zoals Medisch fitness, Valpreventie en RGM. We werken nauw samen met verschillende disciplines zoals huisartsen, specialisten in omliggende ziekenhuizen, ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten en diverse thuiszorgorganisaties," aldus Elise van der Zon.

Contact: Arinda Molenaar (06-40794521) - Elise van der Zon (06-40749357).

Op de foto van links naar rechts: Elise van der Zon, Karin Bosch (manager Zorg, locatie van Wijckerslooth), Arinda Molenaar en Gert van Empel (Manager Behandel en Expertise Centrum)